Facebook en Twitter racen om van je profielfoto een NFT te maken

0
104
Twitter

Zonder sociale media zouden NFT-eigenaren geen plek hebben om te pronken met of hun dure digitale activa te verkopen. Het is dus geen verrassing dat Facebook en Twitter een stukje van de taart willen. Beide platforms racen om de NFT-technologie en -cultuur over te nemen, te beginnen met hun gebruikers’ meest populaire verzoek—geverifieerde NFT-avatars.

GERELATEERDWat zijn NFT's? Maak kennis met Crypto's Digital Collectibles

NFT's of “non-fungible tokens” zijn digitale contracten die bewijzen dat je iets hebt gekocht, meestal een gewone oude JPEG of GIF die op een server staat. Net als cryptocurrency zijn NFT's gedecentraliseerd en hebben ze geen inherente waarde. De gemeenschappen die deze digitale activa kopen en verhandelen, beslissen of ze geld waard zijn.

Zoals gemeld door The Financial Times, zijn zowel Facebook als Instagram geïnteresseerd in NFT-technologie. Met deze platforms kunnen gebruikers geverifieerde NFT-afbeeldingen als profielfoto's instellen en kunnen ze zelfs NFT-marktplaatsen openen om mensen te helpen bij het maken, kopen en verkopen van de digitale goederen. Mark Zuckerberg heeft ook besproken hoe NFT's een rol kunnen spelen in de metaverse: gebruikers kunnen bijvoorbeeld blockchain-geverifieerde kleding kopen voor hun digitale avatars.

Natuurlijk zijn Facebook en Instagram al laat bij het spel. Twitter heeft zojuist NFT-profielfoto-ondersteuning gelanceerd voor alle Twitter Blue-abonnees ($ 3 per maand) in de Verenigde Staten. Alle NFT-avatars op Twitter hebben een unieke zeshoekige vorm om ze te onderscheiden van gewone avatars (een noodzakelijke stap, aangezien de NFT-contracten alleen verwijzen naar reguliere JPEG's die iedereen kan kopiëren).

Reddit lanceerde eind vorig jaar ook zijn NFT-avatarsysteem, maar in tegenstelling tot Twitter verkoopt het eigenlijk NFT's aan gebruikers. Twitter pusht gewoon zijn abonnementsservice door NFT-avatarondersteuning aan te bieden.

Het einddoel voor Facebook, Instagram, Reddit en Twitter is een beetje onduidelijk. Willen ze alleen NFT's verkopen of promoten, of willen ze hun eigen gecentraliseerde crypto- en NFT-economieën bouwen? Door deze digitale activa te centraliseren, kunnen sociale-mediabedrijven NFT-eigendom afdwingen, waardoor mensen bijvoorbeeld NFT-profielfoto's niet kunnen kopiëren.

GERELATEERDRadioShack Rises from the Dead (opnieuw) tot Shill Crypto, want natuurlijk

Op het moment van schrijven kan iedereen de JPEG-afbeelding opslaan die een NFT wijst naar. Je kunt ook je eigen duplicaat van een NFT maken en deze instellen als je Twitter-avatar. Je hebt dan niet hetzelfde NFT-contract als het 'originele'. eigenaar, maar vrijwel nul mensen zullen het verschil merken. (Ik raad aan om de laatste optie te vermijden. Het kost geld om een ​​NFT te maken en Twitter Blue is stom.)

En net als cryptocurrency hebben NFT's te maken gehad met een hoop terugslag vanwege hun impact op het milieu, hun speculatieve waarde en hun populariteit onder oplichters. De meeste bedrijven en platforms die hebben geprobeerd de technologie over te nemen, waaronder Discord, zijn onmiddellijk van gedachten veranderd na publieke verontwaardiging.