Endre IPC, CrPC for å håndtere hatefulle ytringer: Hjemmepanelleder til Amit Shah

0
63

Senorkongressleder og leder av den parlamentariske stående komité for innenrikssaker, Anand Sharma, (fil)

Mid i en økning i tilfeller av hatefulle ytringer, leder for parlamentet Stående komité for innenrikssaker, Anand Sharma, har skrevet til innenriksminister Amit Shah og oppfordret regjeringen til å vurdere «lovgivningshandlinger», inkludert endringer i IPC og CrPC, for å håndtere alle manifestasjoner av hatytringer.

Sharma påpekte at det er en “voksende og urovekkende trend” med hatytringer rettet mot visse seksjoner, og sa: “Handlinger fra visse organisasjoner og individer i forskjellige deler av landet rettet mot minoriteter og kvinner, er en sak av alvorlig bekymring.”< /p> Kolonne |Hva de nylige hatytringer-hendelsene vil oppnå

«Formaningene (som er) vekker lidenskaper og skaper et miljø av usikkerhet og mistillit,» skrev han.

https://images.indianexpress .com/2020/08/1×1.png

Sharma søkte innenriksministerens inngripen og skrev at “det bes om at innenriksministeren rådes til å gjøre sjefssekretærene og DGPene i statene oppmerksomme til å ta raske og faste tiltak for å håndheve loven og sikre orden”.

Sjekk ut Express Premium

Klikk her for mer

Han skrev, “regjeringen kan vurdere lovgivende tiltak, inkludert endringer i den indiske straffeloven og straffeprosessloven for å effektivt motvirke alle manifestasjoner av hatefulle ytringer i større nasjonal interesse.”

Les også |Facing hate FIRs, Narsinghanand holdt i Haridwar

Det er kjent at den stående komiteen for hjemmet også har skrevet til innenriksdepartementet for å få en rapport om hendelser med hatefulle ytringer.

Sharmas brev kommer på bakgrunn av en politisk bråk over hatefulle ytringer holdt på et arrangement i Haridwar organisert av Yati Narsinghanand, og en annen i Delhi av 'Hindu Yuva Vahini'.

Sharma uttalte at “nylige hendelser og orkestrerte voldshandlinger” skaper overskrifter i både nasjonale og globale medier. «De svekker også bildet av vårt flotte land, som er verdens største demokrati. Ytringsfrihet, selv om det er kvintessensen av demokrati og nedfelt i Grunnloven, kan ikke tillates misbrukt til å forfekte, oppfordre til, fremme eller rettferdiggjøre hat og vold mot en person eller et samfunn. Det er et imperativ at grunnlovens ånd blir bekreftet og beskyttet,» skrev han.

Hatytringer, uttalte han, blir brukt som et verktøy for å fremme fiendskap og disharmoni mellom ulike grupper på grunn av religion. , kaste og etnisitet.

«Etter min mening, hvis det ikke kontrolleres, vil dette alvorlig undergrave rettsstaten og true borgernes grunnleggende rett til liv, frihet og verdighet. Indias rike mangfold er styrken til vårt modne demokrati. Dette må pleies og bevares,” sa han.

 

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd