Elon Musk har förlorat 230 miljarder på börsfallet

0
71

De skarpa fallen under förra veckans handel på Wall Street kändes i plånboken för flera it-miljardärer, skriver Bloomberg. Bland annat minskade Amazons Jeff Bezos förmögenhet med 20 miljarder dollar medan Metas Mark Zuckerberg tappade drygt hälften med 10,4 miljarder dollar. Tuffast var det dock för världens rikaste man Elon Musk. Teslagrundarens tillgångar minskade med hela 25,1 miljarder dollar – eller 9 procent. Det motsvarar nära 230 miljarder kronor. Av världens tio rikaste personer var det bara en som inte gick back under veckan: Franska lyxmogulen Bernard Arnault, noterar nyhetsbyrån. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger dig Sveriges bästa och mest heltäckande bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Dessutom får du dagliga expertkommentarer och långläsning från bland annat Wall Street Journal, Financial Times och The Economist. Du kan också välja att bevaka de bolag och/eller ämnen som intresserar dig allra mest. Nu kan du som Omni-läsare testa Omni Ekonomi gratis i två månader (värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.