Een spreadsheet of werkmap afdrukken in Google Spreadsheets

0
205

Hoewel veel spreadsheets nu digitaal worden gedeeld, kan er een situatie zijn waarin u een fysieke kopie nodig. In Google Spreadsheets kun je een enkel blad of een hele werkmap afdrukken en het uiterlijk in een paar stappen aanpassen.

Inhoudsopgave

< blockquote class="moka_autotoc">

Druk de huidige spreadsheet af in Google Spreadsheets
Druk de werkmap of meerdere bladen af
Pas de afdrukinstellingen aan in Google Spreadsheets
Download het bestand vanuit Google Spreadsheets

De huidige spreadsheet in Google Spreadsheets afdrukken

Ga naar Google Spreadsheets, meld u indien nodig aan en open het werkboek. Als u een bepaald blad wilt afdrukken, selecteert u dat blad om het actief te maken. Ga dan naar Bestand > Afdrukken in het menu.

U zou het geselecteerde blad moeten zien en aan de rechterkant onder Afdrukken, u’ Zie Huidig ​​blad. U kunt vervolgens de afdrukinstellingen aanpassen die we hieronder in detail zullen uitleggen.

< /p>

Let op: u kunt er ook voor kiezen om geselecteerde cellen af ​​te drukken. Bekijk onze instructies voor het afdrukken van een specifieke selectie van cellen in Google Spreadsheets.

De werkmap of meerdere bladen afdrukken

Als u een hele werkmap of meerdere bladen erin wilt afdrukken, kunt u elk blad actief hebben wanneer u op Bestand > Afdrukken.

Advertentie

Aan de rechterkant van het volgende scherm onder Afdrukken selecteert u “Werkboek.” Je ziet dan een vervolgkeuzelijst verschijnen voor Selectie. Standaard is dit ingesteld op Alle bladen. Dus als je de hele werkmap wilt afdrukken, kun je deze instelling verlaten en doorgaan met de aanpassingen.

Als u alleen bepaalde bladen wilt afdrukken, klikt u op de vervolgkeuzelijst Selectie. Vink de vakjes aan naast de namen van de bladen die u wilt afdrukken en klik op “Toepassen.”

Pas de afdrukinstellingen aan in Google Spreadsheets

Als je eenmaal hebt gekozen welke vellen je wilt afdrukken, heb je verschillende instellingen die je kunt aanpassen, zoals het papierformaat en de richting, marges, opmaak en meer.

Papierformaat: Gebruik de vervolgkeuzelijst om het formaat te selecteren van het papier waarop u afdrukt. U kunt ook kiezen voor “Aangepast formaat” en voer de hoogte en breedte in.

Pagina-oriëntatie: Selecteer Liggend of Staand.

Schaal: Als u het blad moet schalen om op een bepaalde manier te passen, gebruikt u de vervolgkeuzelijst om een ​​optie Schalen te selecteren. Normaal is 100 procent, maar u kunt er ook voor kiezen om het vel aan te passen aan de breedte, hoogte of pagina. Kies “Aangepast nummer” om het naar een bepaald percentage te schalen.

Marges: u kunt normale, smalle of brede marges gebruiken om uw vel ook op de pagina te laten passen. Selecteer “Aangepaste nummers” om de marges handmatig aan te passen door de lijnen op het blad te slepen.

Advertentie

Aangepaste pagina-einden instellen: deze link is beschikbaar wanneer u een enkel vel afdrukt. U kunt op deze optie klikken en op het volgende scherm de stippellijnen slepen om uw pagina-einden te maken.

Opmaak: Je hebt verschillende opties onder Opmaak die je kunt aanpassen. U kunt de rasterlijnen en notities weergeven of verbergen, de paginavolgorde selecteren als u meer dan één pagina heeft en de horizontale en verticale uitlijning kiezen.

Headers & Voetteksten: met één handige afdrukinstelling kunt u details toevoegen aan uw afgedrukte stuk in de kop- of voettekst. Vouw dit gedeelte uit en vink de vakjes aan voor de items die u wilt opnemen, zoals paginanummers, de bladnaam of de huidige datum en tijd.

Je kunt desgewenst ook de beschikbare velden bewerken voor specifieke details of opmaak. Klik op “Aangepaste velden bewerken” en gebruik vervolgens de gebieden in de kop- of voettekst op het volgende scherm om te kiezen wat u wilt weergeven.

Een andere optie in de Headers & De sectie Voetteksten is om vastgezette rijen of kolommen te herhalen. Hiermee kunt u deze weergeven op alle pagina's die u afdrukt. Vink het vakje aan naast Bevroren rijen herhalen, Bevroren kolommen herhalen of beide. Als een optie grijs wordt weergegeven, heeft u geen vastgezette rijen of kolommen in uw blad.

Download het bestand van Google Spreadsheets

Nadat u uw aanpassingen heeft gemaakt en klaar bent om af te drukken, klikt u op “Volgende” rechtsboven.

Advertentie

U ontvangt dan uw blad als PDF-bestand. Afhankelijk van de browser die u gebruikt en uw instellingen, wordt de PDF mogelijk automatisch gedownload of wordt u gevraagd het bestand te openen of op te slaan.

Zodra u de PDF heeft, drukt u deze af zoals u dat normaal op uw computer zou doen.

Als u hulp wilt bij het afdrukken bekijk vanuit andere Google-applicaties hoe u een Google Presentaties-presentatie of een Google-document met opmerkingen kunt afdrukken.

LEES VOLGENDE

  • › Stop met het afsluiten van uw Windows-pc
  • › Nee, iPhones zijn niet duurder dan Android-telefoons
  • › Wat doet “BB” Gemiddeld, en hoe gebruik ik het?
  • › Een trage iPhone versnellen
  • › 8 cyberbeveiligingstips om beschermd te blijven in 2022
  • › Heeft u nog steeds een VPN nodig voor openbare wifi?