De beste DSLR-camera's van 2022

0
102
Julia Zavalishina/Shutterstock.com

Waar moet u op letten bij een DSLR-camera in 2022

Nu spiegelloze camera's de markt overnemen, kun je je afvragen of een DSLR-camera het waard is. Dat zijn ze absoluut! Of je nu niet het budget hebt om spiegelloos te gaan, de voorkeur geeft aan een optische zoeker boven een elektronische, of gewoon je verzameling DSLR-lenzen niet wilt ruilen, het is nog steeds waard om een ​​DSLR te kopen.

DSLR-camera's hebben nog steeds het voordeel van een langere batterijduur dan hun spiegelloze tegenhangers, en latere modellen kunnen indrukwekkende video-opnamen maken die bijna vergelijkbaar zijn met een spiegelloze spiegelreflexcamera. Met een DSLR profiteert u ook van een grotere gebruikte markt en een grotere verscheidenheid aan merk- of externe opties om uit te kiezen.

Waar moet je op letten bij een DSLR? Voor beginners die met fotografie willen beginnen, kan dit een uitdagende vraag zijn. Statistieken kunnen indrukwekkend klinken, maar vertellen u misschien niet veel over hoe een camera in uw handen zal presteren.

Er zijn een paar dingen waar u rekening mee moet houden bij uw aankoop. Wat is uw vaardigheidsniveau? Wat wil je met deze camera maken: foto's, video of beide? Wat is uw budget? Zijn ergonomie en het gevoel van een camera in de hand belangrijk voor je? Heb je al ervaring met het gebruik van een bepaald camerasysteem en ben je bereid om over te stappen op een ander als je een geweldige optie vindt?

De hier gekozen DSLR's hebben allemaal een goede balans tussen prijs en functionaliteit voor elk afzonderlijk systeem. categorie. Er zijn beginnersopties voor minder dan $ 1K en professionele camera's voor bijna $ 3K. Wat u uiteindelijk krijgt, hangt af van uw persoonlijke voorkeur, wat u zich kunt veroorloven en wat het beste gereedschap is voor het werk dat u gaat doen.

Of je nu een doorgewinterde professional of een beginner bent, in deze lijst vind je iets dat je interesseert. Laten we beginnen.

Algemeen beste DSLR-camera: Nikon D850

Nikon

Pros

 • ✓ Verbazingwekkende resolutie
 • ✓ Snel fotograferen
 • ✓ Solide behuizing met weerbestendige afdichting
 • ✓ Grote verscheidenheid aan compatibele lenzen

Nadelen

 • ✗ Prijskaartje voor professionele camera's
 • ✗ Goed, maar niet de beste voor het maken van video's

Als je op zoek bent naar een monster van een DSLR die vrijwel elke denkbare opnamesituatie aankan, dan is de Nikon D850 het. . Nikon's opvolger van de populaire D810 heeft een vermogen van 45 megapixels, een stevige magnesium body met weerbestendige afdichting en compatibiliteit met een reeks uitstekende lenzen.

De D850, uitgebracht in 2018, is op dit moment een paar jaar oud, maar produceert nog steeds uitstekende beelden. Het ISO-bereik gaat helemaal tot 64 voor een indrukwekkend dynamisch bereik, wat zorgt voor heldere beelden met veel ruimte om te bewerken bij het fotograferen van RAW. Het is ook Nikon's snelst schietende DSLR, dus sport- en natuurfotografen zullen hier veel vinden om van te genieten.

GERELATEERDHoe goede RAW te nemen Foto's

De hoge resolutie van de D850 maakt hem ook geweldig voor portretwerk, maar dan in de studio en op locatie. Hij heeft dezelfde grote, heldere optische zoeker als de D810, een pluspunt voor elke soort opnamen die je maakt.

Dat gezegd hebbende, als je net begint of alleen van plan bent om uw camera af en toe mee op vakantie te nemen, moet u waarschijnlijk iets anders nemen. Alleen al voor de carrosserie heb je ongeveer $ 3K nieuw, en nog steeds meer dan $ 2K gebruikt.

Andere DSLR's zoals de D750 en Canon 6D zouden goedkoper zijn, beter voor incidenteel gebruik en geweldige full-frame camera's voor leerlingen zijn. De D850 is ook niet de meest geavanceerde video-optie die Nikon heeft, hoewel hij nog steeds fantastisch uitziende 4K-beelden maakt.

Beste DSLR-camera in het algemeen

Nikon D850

De Nikon D850 is een krachtige professionele camera die tot zowat elk opnamescenario.

Amazon

$ 2.996,95

Best Budget DSLR Camera: Canon EOS 6D MKII

Canon

Pros

 • ✓ Goede prijs voor full frame op instapniveau met relatief moderne technologie
 • ✓ Verbeterde verwerking van de 6D
 • ✓ Kantelbaar LCD-scherm
 • ✓ Goed genoeg beeldkwaliteit voor professioneel werk

Nadelen

 • ✗ Kan niet snel genoeg fotograferen voor sport, dieren in het wild of snelle actie
 • ✗ Trage autofocus

De Canon 6D Mk II is de opvolger van het populaire instapmodel full-frame DSLR, de 6D. Het bevat vrijwel alle functies die de originele 6D geweldig maakten met licht bijgewerkte technologie, en het is een geweldige deal voor het geld.

Voor $ 1.400 voor de body levert de 6DII de beeldkwaliteit van een full-frame sensor zonder de bank te breken. Als je wilt leren fotograferen in de handmatige modus, maar geen geld voor 5D-camera's wilt of kunt uitgeven, dan is dit iets voor jou.

De 26,2-megapixelsensor in combinatie met Canon's lenzen zorgt voor professioneel ogende beelden die geschikt zijn voor levering aan klanten, sociale media of zelfs voor het maken van afdrukken van behoorlijke afmetingen. Als je een vlogger bent of van zelfportretten houdt, heeft de 6Dii ook een kantel-flip LCD-touchscreen om je foto's te kadreren.

Deze camera kan met zes beelden per seconde fotograferen, wat snel genoeg is voor zaken als reisfotografie en portretten. Als je echter sport of dieren in het wild wilt fotograferen, is de EOS 6DII niet de perfecte investering.

Voor video maakt deze camera 1080p HD met Canon's solide videocodec , goed genoeg voor bijvoorbeeld YouTube of als je leert video's te maken. Als je op zoek bent naar iets geavanceerder, wil je een DSLR pakken die gemaakt is om video op te nemen.

Beste budget DSLR-camera

Canon 6D MKII

Een goede full-frame camera op instapniveau die compact genoeg is om mee te nemen en krachtig genoeg voor veel professionele opnamescenario's.

Amazon

$ 1.399,00
$ 1.799,00 Bespaar 22%

Beste DSLR-camera voor beginners: Nikon D3500

Nikon

Pros

 • ✓ Goedkope prijs voor een hoogwaardige DSLR voor beginners
 • ✓ Eenvoudige bediening en eenvoudig opstarten maken het leren van de camera eenvoudig
 • ✓ Geweldige beeldkwaliteit voor de prijs
 • ✓ Geen franje betekent een langere levensduur van de batterij

Nadelen

 • ✗ Geeft u niet het dynamische bereik van een volformaat sensor
 • ✗ Niet zo rijk aan functies als zijn full-frame tegenhangers

Hoewel veel mensen zouden aanraden om met een full-frame camera te beginnen als je ermee kunt zwaaien, zijn er enkele geweldige opties in de crop-sensor ( APS-C) markt ook. Voorbeeld: de Nikon D3000-serie.

De D3500 is Nikon's nieuwste versie van zijn instapmodel APS-C-aanbod. Omdat het een beginnerscamera is met een kleinere sensor dan een full-frame DSLR, krijg je niet zoveel beeldresolutie of dynamisch bereik, maar het is nog steeds een uitstekend hulpmiddel om de basisprincipes van foto's te leren. en video op een DSLR. Kleiner en lichter dan een full-frame, Nikon heeft tal van uitstekende lenzen in hun DX-lijn die je op deze camera kunt gebruiken voor een aantal kwaliteitsbeelden.

GERELATEERDWat is het verschil tussen een full-frame en crop sensor camera?

Deze camera wordt geleverd met een respectabele 24,4 megapixels, ongeveer hetzelfde als een full-frame camera zoals de D750. Het neemt HD-video op, heeft Bluetooth-connectiviteit en werkt met Nikon's Snapbridge-app.

Je kunt een body en kitlens pakken voor iets minder dan $ 900. Ga je voor refurbished, dan is het nog goedkoper. De D750 is een camera die je kunt oppakken en binnen relatief korte tijd behoorlijke foto's kunt maken, waardoor hij perfect is voor beginners.

Beste DSLR voor beginners

Nikon D3500

Deze DSLR-camera met APS-C-sensor is perfect voor beginners om de basis te leren zonder de bank breken.

Amazon

$888.00

Beste DSLR-camera voor video: Nikon D780

Nikon

Voordelen

 • ✓ Standaard beeldresolutie goed genoeg voor professioneel werk
 • ✓ Hetzelfde autofocussysteem als de Z6
 • ✓ 4K-video zonder bijsnijden
 • ✓ Geweldige prijs voor zijn functieset

Nadelen

 • ✗ Niet zo krachtig als aanbiedingen van een hoger niveau, zoals de D5

Nikon's D780 is de langverwachte update van hun geliefde D750, een camera die door veel professionele fotografen als een allround werkpaard wordt beschouwd. Uitgebracht in 2020, het is de nieuwste camera op deze lijst en heeft bij uitbreiding de nieuwste technologie in zich.

De D780 biedt alles wat mensen zo leuk vonden aan de D750, met enkele merkbare verbeteringen. Op het videofront heeft het in principe hetzelfde autofocussysteem als de spiegelloze Z6-camera van Nikon in de livebeeldmodus. Dat betekent oog- en gezichtstracking en enkele van de beste autofocus voor livebeeld die je in een DSLR zult vinden. Het is eigenlijk de Z6 met een optische zoeker.

Deze camera kan schakelen tussen stilstaande beelden en video-opnamen met een buffer van bijna nul, waardoor het ideaal is voor hybride fotografen die on-the-fly tussen modi moeten schakelen. Hij neemt ook een 4K-video op zonder dat er een crop nodig is.

Voeg daar een duurzame, weerbestendige behuizing aan toe en deze camera zou gemakkelijk je nieuwe allrounder kunnen zijn, niet alleen voor video.

Beste DSLR-camera voor video

Nikon D780

< p class="product-features">Nikon's D780-camera is een allrounder van hoge kwaliteit met een van de beste video-opnamesystemen die je zult vinden zonder spiegelloos te worden.

Nu winkelen

 

Beste DSLR-camera voor op reis: Canon EOS 6D MKII

Canon

Pros

 • ✓ Compact en gemakkelijk mee te nemen voor een DSLR
 • ✓ Goede foto's, fatsoenlijke video
 • ✓ Gemakkelijk te gebruiken

Nadelen

 • ✗ Trage autofocus, vooral voor full-frame
 • ✗ Niet de beste videocodec

De prijsbalans, het compacte ontwerp en de functies van de 6D MkII maken het niet alleen een geweldige budgetcamera, maar ook een goede reisfotograaf. De 6DII is gemakkelijk mee te nemen en heeft voldoende kracht om datarijke RAW-bestanden te produceren. Het zou heel logisch zijn om mee te nemen op uw volgende reis.

Dit is een camera waarop u een 35 mm-lens kunt plaatsen, ingesteld automatisch, en schiet je hart eruit, zelfs als je niets weet over de finesses van DSLR-opnamen. De videocodec is niet zo goed als andere Canon DSLR's zoals de 5D-serie, maar het is een haalbare full-frame voor diegenen die anders misschien uit de markt zouden worden geprijsd.

Een kanttekening is echter dat de autofocus van deze camera vrij traag is en dat alle autofocuspunten in het midden van het frame zitten. Als je iets scherp probeert vast te leggen aan de randen van je frame, kan dat omslachtig worden.

Als je het je kunt veroorloven, zou je in plaats daarvan voor zoiets als de Canon 5D MKIV kunnen kiezen. Het is groter dan de 6DII, maar heeft meer functies. Het heeft ook een betere autofocus en maakt betere HD-video. Je kunt een gebruikte body krijgen voor tussen $ 1.700 en $ 1.900.

Beste DSLR-camera voor op reis

Canon 6D MKII

Licht, compact en gebruiksvriendelijk, de EOS 6D MKII is een camera die je gemakkelijk kunt oppakken en fotograferen tijdens het reizen.

Amazon

$ 1.399,00
$ 1.799,00 Bespaar 22%

LEES NEXT

 • & rsaquo; Stop met het afsluiten van uw Windows-pc
 • › Nee, iPhones zijn niet duurder dan Android-telefoons
 • › Heb je nog steeds een VPN nodig voor openbare wifi?
 • › Wat doet “BB” Gemiddeld, en hoe gebruik ik het?
 • › Een trage iPhone versnellen
 • › 8 cyberbeveiligingstips om beschermd te blijven in 2022