Databeskyttelseslov: Lagring av amerikanske flagg, flyt over landegrensene på IKT-gruppemøte

0
71

Den indiske regjeringsdelegasjonen ble ledet av departementet for elektronikk og informasjonsteknologi, Ajay Sawhney.

En regjeringsdelegasjon fra USA – ledet av Matt Murray, Senior Bureau Officer i Bureau of Economic and Business Affairs of Department of State – har reist bekymringer om visse aspekter ved grenseoverskridende flyt av data i databeskyttelsen Lovforslag foreslått av India, sa kilder som kjenner til saken.

På årsmøtet i India-US-arbeidsgruppen for informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT), fremhevet den amerikanske delegasjonen at det foreslåtte lovforslaget hadde noen begrensende faktorer når det kom til grenseoverskridende flyt av personlige og ikke-personlige data samt lagring av data på servere utenfor indiske grenser, sa kildene.

Arbeidsgruppen diskuterte også aspekter ved standardisering av 5G-teknologi, sa en industritjenestemann som deltok på møtet. Den indiske regjeringsdelegasjonen ble ledet av sekretær for elektronikk og informasjonsteknologi, Ajay Sawhney.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Sjekk ut Express Premium

Klikk her for mer

Arbeidsgruppen for IKT, som ble startet i 2005 etter et toppmøte mellom tidligere statsminister Manmohan Singh og tidligere USA President George Bush, møtes på årlig basis i India eller USA for å diskutere ulike aspekter ved samarbeid innen informasjon og kommunikasjon.

Dette er andre gang den amerikanske delegasjonen tar opp dette spørsmålet. På arbeidsgruppens siste møte, holdt i oktober 2020, hadde en senior delegat fra den amerikanske regjeringen foreslått at de to nasjonene skulle diskutere kritiske spørsmål som hvordan et selskap trygt kan flytte både personlige og ikke-personlige data over landegrensene uten at det kompromittert på noen måte.

“I år foreslo noen av delegatene fra India å etablere en bilateral plattform der industristemmer også kan delta slik at mekanismen oppdateres regelmessig,” sa en kilde. Bransjetjenestemenn fra USA tok også opp problemet og ba den indiske regjeringen om å holde bredere konsultasjoner før lov om databeskyttelse innføres i parlamentet.

«Med utgangspunkt i denne dialogen ber vi regjeringen holde en bredere høring av interessenter før det reviderte lovforslaget om databeskyttelse innføres i parlamentet. Det er flere nye forslag som har blitt foreslått av Den blandede parlamentariske komité som krever ytterligere overveielse og innspill fra berørte interessenter,” sa Kumar Deep, India-landssjef for Information Technology Industry (ITI) Council.

I desember i fjor la Den blandede parlamentariske komité for beskyttelse av personopplysninger fram sin endelige rapport i parlamentet. Lovforslaget, som nå inkluderer ikke-personlige data i sitt virkeområde, vil ganske enkelt bli kjent som lov om databeskyttelse.

Den ble først introdusert av tidligere telekomminister Ravi Shankar Prasad 11. desember 2019 i Lok Sabha og henviste umiddelbart til den stående komiteen 16. desember samme år. Komiteens rapport ble presentert i Lok Sabha av lederen PP Chaudhary og lagt i Rajya Sabha av kongressens parlamentsmedlem Jairam Ramesh.

📣 Indian Express er nå på Telegram . Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste forretningsnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd