Daglig orientering: Metroer viser kjønnsforskjell i vaksinasjon; Amerikansk luftfart rammet av frykt for 5G

0
87

En titt på toppnyhetene i dag, 20. januar 2022.

God morgen, 

< b>Den store historien 

I Mumbai ble bare 694 kvinner vaksinert mot Covid for hver 1000 menn. I Delhi er det 742 kvinner for hver 1000 menn. Tallene er kraftig lavere enn kjønnsforholdet i folketellingen. Det samme gjelder for Bengaluru og Chennai. Metroer har vist denne økende kjønnsforskjellen selv når de ironisk nok har bedre tilgjengelighet til vaksinasjonssentre.

I det som ytterligere kan understreke viktigheten av vaksinasjon, viser en ny studie at en infeksjon med Omicron-varianten av Covid-viruset kanskje ikke generere bred immunitet hos uvaksinerte individersom kan beskytte mot andre varianter. Forskere fant at mus infisert med Delta utviklet den beste beskyttelsen mot de andre variantene, bortsett fra Beta-varianten som er kjent for å være svært immununnvikende.

Bare i Express 

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Sheryl Sandberg, Chief Operating Officer, Meta, snakket med Anant Goenka, administrerende direktør, Indian Express Group, om hvordan kvinner kan bryte glasstaket, på Express Awards for kvinnelige entreprenører.

Fra forsiden

Bekymret over den kommersielle utrullingen av 5G i USA som påvirker flynavigasjonssystemer, har Air India sluttet seg til andre globale operatører, inkludert Emirates i kansellering av flyreiser på flere amerikanske ruter. Problemet stammer fra en advarsel utstedt av US Federal Aviation Administration om at den nye 5G-teknologien potensielt kan føre til interferens med instrumenter ombordsom radar høydemålere. Det så ut til å ha særlig innvirkning på Boeing 777, et bredkroppsfly som brukes av luftfartsselskaper til langdistanseoperasjoner.

Tenk deg å få poeng for hurtigsporende forslag for å rydde grønne områder samtidig som du søker færre “essensielle detaljer”. Unionsdepartementet for miljø, skog og klimaendringer, hvis mandat er bevaring og beskyttelse av miljøet, planlegger å gjøre akkurat det ved å ranke stater om hastigheten som prosjekter blir ryddet med.Planen ble forståelig nok kritisert av miljøvernere. “Denne ordren er som å fortelle en skogbetjent at jo mer han besøker en skog, jo færre karakterer vil han få,'' sa miljøadvokat Ritwick Dutta.

Må lese 

Ikke bland familie med politikk ser ut til å være Samajwadi-partisjef Akhilesh Yadavs nye strategi når han prøver å redusere familiens fotavtrykk i partietsom han leder inn til valg nesten på egenhånd for første gang. Den nylige utgangen til hans svigerinne Aparna Yadav, som begynte i BJP på onsdag, kan faktisk passe godt inn i planene hans. Kilder sa at Akhilesh prøver å unngå anklager om dynastisk politikk mot SP.

Over en tredjedel av de 8,5 lakh klasse 10-studentene i Gujarat Secondary and Higher Secondary Education Board (GSHSEB) som ble forfremmet til klasse 11 i studieåret 2020-2021 måtte få nåde merker for at de skal komme forbi terskelen på 33 prosent som kreves for å passere, viser data som The Indian Express har tilgang til.

Coomi Kapoor skriverom hvorfor Goa har vært vitne til et rekordantall avhopp de siste fem årene: «Gjennom en rekke listige manøvrer beholdt BJP makten, til tross for Parrikars tragiske død og partiets forsøk på å bryte alliansen. partnernes vinger. Goa-regjeringen holdt seg flytende på grunn av en rekke avhopp.»

En begjæring som utfordrer den konstitusjonelle gyldigheten av ekteskapelig voldtektog immuniteten gitt til gifte menn under den indiske straffeloven vil bli hørt i Delhi High Court denne uken. Saken har satt søkelyset på avgjørende spørsmål om samtykke, omfanget av statlig kontroll med kvinnelig seksuell autonomi og retting av historiske fordommer i lovverket. Hvorfor er bestemmelsen på plass, hvilke rettigheter krenker den, og hva er argumentene for retten? Vi forklarer.

Og til slutt 

Sania Mirza, banebryteren som satte veien til toppen av sporten sin for generasjoner av indiske kvinner, har bestemt seg for at slutten av denne sesongen vil markere slutten på hennes spillerkarriere. Og hun vil gjøre det på hennes premisser. Kroppen har vært utsatt for alvorlige problemer – ofte behov for kirurgi – gjennom årene, men Mirza ville rett og slett ikke forsvinne. Hun tok en pause, kom tilbake på banen igjen og begynte å gå tilbake til toppen. Men nå sier Mirza at hun ikke lenger har energien hun en gang hadde. «Utover denne sesongen føler jeg ikke at kroppen min gjør det. Det er beat.»

Delhi Confidensial: Til tross for at toppledere i AICC presset på for å gjeninnføre Harak Singh Rawat i kongressen, hadde hans gjeninntreden blitt forsinket på grunn av sterk motstand fra Harish Rawat. Som en mellomting sa kilder at den tidligere ministeren vil bli innsatt, men ikke bli stilt opp som kandidat.

I dagens episode av '3 Things'-podcasten ser vi på i hvilken grad Covid-19-tilfellene avtar i Mumbai, smutthullene i NREGA-ordningen i Jharkhand, og hvordan en muslimsk mann og hindu ble tvangsført av et tog.

Til i morgen, 

Leela Prasad G og Rahel Philipose

Express Cartoon av EP Unny.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste direktenyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.