Cache en cookies wissen in Google Chrome

0
108
Evan Lorne/Shutterstock.com< /figuur>

Als je laad- of opmaakproblemen probeert op te lossen om je browse-ervaring in Google Chrome te verbeteren, is het wissen van je cachegeheugen en cookies een uitstekende plek om te beginnen. Hier leest u hoe en wat er gebeurt als u ze verwijdert.

Wat gebeurt er als de cache en cookies worden verwijderd?

Wanneer u een website bezoekt, zal deze soms bepaalde informatie opslaan (of onthouden). Cookies slaan de browsegegevens van een gebruiker op (met hun toestemming) en cache helpt webpagina's sneller te laden door afbeeldingen, video's en andere delen van de webpagina van het laatste bezoek te onthouden in plaats van alles bij elk bezoek opnieuw te moeten weergeven.

GERELATEERD: Uw cookies de hele tijd wissen maakt het web irritanter

Wanneer u uw cachegeheugen en cookies wist, wordt al deze informatie verwijderd. Dat betekent dat wachtwoorden die u op een website hebt ingevoerd opnieuw moeten worden ingevoerd en dat de laadtijd van eerder bezochte sites zal toenemen omdat de inhoud van de webpagina opnieuw moet worden geladen.

Toch is soms een nieuwe start nodig, vooral bij het oplossen van browserproblemen.

Cache en cookies van Chrome wissen

Voordat we beginnen, zijn deze instructies bedoeld voor het wissen van de cache en cookies van Chrome op uw Windows 10, 11 of Mac-computer. We hebben aparte handleidingen voor iPhone, iPad en Android.

Advertentie

Om de cache en cookies in Chrome te wissen, moet u het menu Instellingen van de browser openen. Er zijn drie verschillende manieren om hier te komen.

De eerste manier is door op het pictogram met de drie verticale stippen in de rechterbovenhoek van het scherm te klikken en de muisaanwijzer op “Meer tools&#8221 te bewegen. ; en selecteer vervolgens “Browsegegevens wissen.”

Je hebt misschien gemerkt aan de bovenstaande afbeelding dat er een sneltoets is die je kunt gebruiken. Om rechtstreeks naar de pagina te gaan om uw cachegeheugen en cookies te wissen, drukt u tegelijkertijd op de toetsen Ctrl + Shift + Delete.

U kunt ook chrome://settings/clearBrowserData invoeren in de adresbalk.< /p>

Ongeacht welke methode navigatie die u kiest, zou u nu bij de “Clear Browsing Data” venster.

Het eerste dat u hier zult doen, is het tijdsbereik selecteren voor het verwijderen van de cookies en cache. Klik op de pijl in het vak naast “Tijdbereik” om het menu uit te vouwen en selecteer vervolgens het gewenste tijdbereik. Dit is ingesteld op “All Time” standaard.

Volgende , vink dan de vakjes aan naast “Cookies en andere sitegegevens” en “Afbeeldingen en bestanden in de cache.” U kunt hier ook uw browsegeschiedenis wissen.

Advertentie

Zodra de vakjes zijn aangevinkt, selecteert u de optie “Gegevens wissen” knop.

Na een enkele ogenblikken worden uw cachegeheugen en cookies gewist.

Cache wissen Besturingssystemen Windows 11 | Windows 10 | iPhone en iPad | Android-webbrowsers Google Chrome | Firefox Aanvullende handleidingen voor het wissen van caches Stop met het wissen van uw browsercache om sneller te bladeren | Moet u de systeemcache van Android wissen?