Brahmos missil testavfyrt som validerer flere nye urfolkssystemer: DRDO

0
193

En kombinasjon av navnene på elvene Brahmaputra og Moskva, BrahMos-missiler er designet, utviklet og produsert av BrahMos Aerospace, et joint venture-selskap opprettet av DRDO og NPOM i Russland.

Brahmos Supersonic Cruise Missile ble testavfyrt fra Integrated Test Range (ITR) utenfor kysten av Odisha torsdag morgen og validerte flere nye urfolkssystemer, sa Forsvarets forsknings- og utviklingsorganisasjon (DRDO).

DRDO sa: “BrahMos supersoniske kryssermissil med økt urfolksinnhold og forbedret ytelse ble vellykket testavfyrt kl. 10.30 fra Integrated Test Range, Chandipur utenfor kysten av Odisha 20. januar. Oppskytningen ble utført av Brahmos Aerospace i nærheten. koordinering med DRDO-team. I denne lærebokflyvningen fulgte missilet den forutsagte banen og oppfylte alle oppdragsmålene.”

Byrået sa videre, “Flytesten er en viktig milepæl på veien videre for BrahMos-programmet. Det svært manøvrerbare missilet cruiset i supersonisk hastighet for sin maksimale rekkevidde, og alle oppdragsmålene ble oppfylt. Missilet var utstyrt med avanserte urfolksteknologier og fulgte en modifisert optimal bane for økt effektivitet og forbedret ytelse. Missilet med det modifiserte kontrollsystemet er finjustert for å oppnå en forbedret kapasitet.”

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Les |Naval variant av BrahMos supersoniske missil testavfyrt fra INS Visakhapatnam

Testen på torsdag kommer i løpet av dager etter at en utvidet rekkevidde Sjø til Sjø-variant av BrahMos Supersonic Cruise Missile ble vellykket testavfyrt 11. januar fra den indiske marinens nyoppdragte INS Visakhapatnam på vestkysten.< /p>

< /p>

En kombinasjon av navnene på elvene Brahmaputra og Moskva, BrahMos-missiler er designet, utviklet og produsert av BrahMos Aerospace, et joint venture-selskap opprettet av DRDO og NPOM i Russland. Den første testlanseringen av den første versjonen av Brahmos fant sted i 2001. Ulike typer BrahMos, inkludert de som kan skytes fra land, krigsskip, ubåter og Sukhoi-30 jagerfly har allerede blitt utviklet og testet med suksess siden den gang.

Den 8. desember i fjor ble Air-versjonen av BrahMos supersoniske kryssermissil vellykket testavfyrt fra det indiske flyvåpenets frontlinjejagerfly Sukhoi-30 MKI, som klarerte systemet for serieproduksjon i landet.< /p>

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.