Wist je dat Spotify een spraakassistent heeft?

0
138

Stemassistenten zijn helemaal hot, maar wist je dat Spotify er ook een heeft ? Dat klopt, de Spotify-app voor iPhone, iPad en Android heeft een ingebouwde spraakassistent en is verrassend cool. We zullen je er alles over vertellen.

Spotify's stemassistent heet 'niet verrassend' Hey Spotify.” Het is toegankelijk met de “Hey Spotify” spraakopdracht terwijl de Spotify-app open is of met een aantal snelkoppelingen. Laten we eens kijken naar wat het kan doen en waarom je het zou willen gebruiken.

Wat kan het doen?

Eerst en vooral, “Hey Spotify” is gewoon een manier om standaard Spotify-zoekopdrachten uit te voeren met je stem. Dus je kunt dingen zeggen als “Speel mijn ‘Running’ afspeellijst” of “Glasdieren spelen” en het zal beginnen te spelen wat je maar hebt gekozen. U hoeft niet door schermen te navigeren om er te komen. Dit werkt voor afspeellijsten, artiesten, albums en nummers.

Naar mijn mening is de interessantere functie aangepaste afspeellijsten met stemmingen. U kunt bijvoorbeeld iets zeggen als “Speel een vrolijke afspeellijst af” en Spotify maakt een aangepaste afspeellijst op basis van je luistergewoonten die bij die stemming past. Dit werkt niet voor elke stemming; het is een soort van “trial and error” ding.

Advertentie

Ik ben een grote fan van het maken van je eigen gepersonaliseerde afspeellijsten, en deze functie maakt het heel gemakkelijk om te doen. U kunt de afspeellijst behouden zoals deze is of deze gebruiken als een startpunt om uw eigen afspeellijst te maken. Deze aangepaste afspeellijsten hebben zelfs hun eigen unieke albumhoezen, waardoor je nog iets van je bord krijgt.

Nadat Spotify een van deze afspeellijsten heeft gemaakt, kunt u “Like” om ze aan uw bibliotheek toe te voegen. Je kunt ze ook downloaden voor offline luisteren, net als elke andere afspeellijst. Het is een hele leuke functie waar niet veel mensen van weten.

GERELATEERD: Muziek streamen? Je zou je eigen afspeellijsten moeten maken

Hoe gebruik je “Hey Spotify”

As vermeld, zijn er twee manieren om de Spotify-spraakassistent te gebruiken met spraakopdrachten of in-app-snelkoppelingen. We beginnen met de “Hey Spotify” spraakopdracht.

Om de “Hey Spotify,” open de Spotify-app op je iPhone, iPad of Android-apparaat en tik op de “Zoeken” tab.

Dit zal een scherm tonen dat vraagt ​​of je wilt dat de app luistert naar de “Hey Spotify” opdracht. Tik op de “Schakel ‘Hey Spotify'” in. knop om door te gaan.

Vervolgens moet je de app toestemming geven om je microfoon te gebruiken. Volg de aanwijzingen om microfoontoegang en audio-opname toe te staan.

Dat is het voor het instellen van de spraakopdracht. Je kunt zeggen “Hé Spotify” elke keer dat de app op de voorgrond is geopend. Als je de wake-up-opdracht niet wilt gebruiken, zijn er twee sneltoetsen die je moet kennen.

Advertentie

De eerste is het eerder genoemde tikken en vasthouden van de “Search” tabblad. De tweede is het microfoonpictogram op de “Zoeken” pagina.

Dat is alles wat de Spotify-spraakassistent. Het is duidelijk niet zo boordevol functies als Alexa of Google Assistant, maar dat is niet het punt. Je kunt het gebruiken om je Spotify-ervaring een beetje gemakkelijker te maken, en zonder veel moeite een aantal gepersonaliseerde afspeellijsten krijgen.

GERELATEERD: Hoe je Spotify-afspeellijsten kunt 'blenden' met je Vrienden en familie

LEES VOLGENDE

  • › Wat doet “BB” Gemiddeld, en hoe gebruik ik het?
  • › Een trage iPhone versnellen
  • › Stop met het afsluiten van uw Windows-pc
  • › Hoe u meer Ethernet-poorten aan uw router kunt toevoegen
  • › Heb je nog steeds een VPN nodig voor openbare wifi?
  • › Nee, iPhones zijn niet duurder dan Android-telefoons