Wat is auto-framing voor webcams en smartdisplays?

0
176
Marcelo Guerra Fotos/Shutterstock.com

Auto-framing is snel een standaardfunctie geworden op slimme schermen en webcams. Dit is wat u moet weten over de unieke functionaliteit en hoe deze uw videogesprekken kan verbeteren.

Inhoudsopgave

< blockquote class="moka_autotoc">

Wat is auto-framing?
Welke apparaten bieden auto-framing?
  Smart Displays
  Webcams
  Smartphones
Hoe werkt automatisch framen?

Wat is automatisch framen?< /h2>

Kort gezegd, auto-framing is een methode die wordt gebruikt om het hoofdonderwerp van een video in focus en in het midden van de opname te houden. Het werkt op verschillende manieren voor verschillende apparaten, maar wat er ook achter de lens gebeurt, u kunt erop vertrouwen dat de camera u centraal plaatst.

Naast het volgen van een primair onderwerp, kan auto-framing ook worden gebruikt om grote groepen goed scherp te stellen en te centreren. Sommige software kan de opname zelfs opnieuw scherpstellen en verbreden wanneer nieuwe mensen in beeld springen. De functie is ongelooflijk populair op slimme schermen, omdat het gebruikers een manier biedt om gemakkelijk te chatten met verre vrienden en familie zonder dat er voortdurend handmatige aanpassingen nodig zijn.

Auto-framing heeft zijn beperkingen en deze verschillen helaas per product. Sommige kunnen tot bijna 180 graden pannen en verticale beweging tot 90 graden volgen, terwijl andere nauwelijks in staat zullen zijn om automatisch te framen als u zich van uw oorspronkelijke positie verwijdert. Zorg ervoor dat u de kleine lettertjes leest van elk apparaat waarin u geïnteresseerd bent, aangezien automatisch framing meestal een belangrijk verkoopargument is en details over de prestaties ervan direct beschikbaar moeten zijn.

Welke apparaten bieden auto-framing?

Auto-framing werd vroeger gedegradeerd tot een paar webcams en slimme schermen. Fast-forward naar vandaag, en je zult het op tientallen apparaten vinden, waaronder een verscheidenheid aan premium smartphones. Deze lijst is zeker niet uitgebreid, maar hier zijn enkele van de meest populaire producten op de markt die auto-framing bevatten, vanaf december 2021:

Smart Displays

 • Echo Show 10 (3e generatie)
 • Echo Show 8 (2e generatie)
 • Facebook-portal
 • Facebook Portal+
 • Google Nest Hub Max
 • Google Nest Hub (2e generatie)

Webcams

 • HuddleView< /li>
 • Anker PowerConf C300
 • Dell UltraSharp 4K-webcam
 • Innex 4K-webcam met automatische framing

Smartphones

< ul>

 • Samsung Galaxy S21
 • Google Pixel 6
 • Galaxy Z Fold3
 • Galaxy Z Flip 3
 • Hoe werkt auto-framing?

  Er zijn twee primaire manieren waarop apparaten auto-framing bewerkstelligen. De meest gebruikelijke techniek die door webcams en slimme schermen wordt gebruikt, is simpelweg het manipuleren van optische zoom. Hierdoor kan de camera naar behoefte in- en uitzoomen, terwijl hij toch een breed gezichtsveld en scherp beeld biedt. De software die de camera aanstuurt, gebruikt vervolgens gezichtsherkenning om mensen te volgen terwijl ze in en uit het beeld bewegen en past het zoomniveau dienovereenkomstig aan.

  Advertentie

  Sommige slimme displays op de markt maken echter ook gebruik van roterende standaarden, waardoor ze een extra mate van auto-framing-mogelijkheid hebben. Sommige gebruikers zijn dol op de toegevoegde functionaliteit, omdat ze hierdoor vrij door een grotere ruimte kunnen dwalen voordat de opname hen uit het oog verliest. Anderen zijn niet zo enthousiast over de functie, omdat de roterende standaards vaak een grotere voetafdruk in uw huis nodig hebben om goed te werken en een beetje geluid kunnen creëren als hun basis draait.

  Ongeacht welke techniek een apparaat gebruikt, sommige producten zullen ten prooi vallen aan vertragingen. Dat wil zeggen, snelle bewegingen worden niet opgepikt door de camera, of het duurt een paar seconden voordat de automatische kadrering u weer goed in het midden van de opname brengt. Dit is meestal meer uitgesproken op oudere apparaten, hoewel het iets is om op te letten bij het zoeken naar een webcam of smart display.

  Auto-framing kan vaak worden in- of uitgeschakeld in het optiemenu, en sommige apparaten geven je zelfs de kans om hun prestaties te optimaliseren met een kort installatieproces. Dit leert je de beperkingen van je specifieke camera, inclusief hoeveel horizontale ruimte hij kan volgen en hoe ver je weg kunt komen voordat hij stopt met automatisch inlijsten.

  De beste webcams voor Zoom, Streaming, en meer Beste algehele webcam GoPro Hero 9 Black Amazon

  $ 329,95
  $ 399,99 Opslaan 18%

  Beste budgetwebcam Microsoft LifeCam HD-3000 Amazon

  $ 25.77
  $ 39.95 Bespaar 35%

  Beste webcam voor zoom Microsoft LifeCam Studio Amazon

  $ 65.00
  & nbsp;

  Beste webcam voor streaming Logitech C922x Pro Stream Webcam Amazon

  $ 93,44
  $ 99.99 Bespaar 7%

  Beste 4K-webcam Logitech Brio Amazon

  $ 156.99
  $ 199,99 Bespaar 22%

  Beste webcam voor Mac Logitech StreamCam Amazon

  $ 149.99
  $ 169,99 Bespaar 12%

  LEES NEXT

  • & rsaquo; Wat doet “BB” Gemiddeld, en hoe gebruik ik het?
  • › Nee, iPhones zijn niet duurder dan Android-telefoons
  • › 8 cyberbeveiligingstips om beschermd te blijven in 2022
  • › Een trage iPhone versnellen
  • › Stop met het afsluiten van uw Windows-pc
  • › Heeft u nog steeds een VPN nodig voor openbare wifi?