Stort skådespel i thriller med given utgång

0
108

I Netflix nya film ”München – på randen till krig” får vi följa två unga män som försöker bromsa Hitlers framfart genom Europa och stoppa ett krig genom att förhindra Münchenavtalet. Aftonbladets Karolina Fjellborg beskriver filmen som en spionthriller där historia och fiktion blandas. Hon berömmer filmens skådespel men tycker att filmen har en ”oneklig utmaning” när den försöker skapa spänning kring huruvida andra världskriget ska bryta ut eller inte. Filmen är dock sevärd ”trots sin givna utgång”. Rollen som Storbritanniens premiärminister Neville Chamberlain spelar Jeremy Irons. Svenska Dagbladets Karoline Eriksson tycker att det är hans skådespelarinsats som gör filmen värd att se. ”Det här är ändå en film som verkligen bärs av sina skådespelare. Det känns nästan slösaktigt med alla fina aktörer i relativt små biroller”, skriver hon. Snittbetyget är baserat på 3 av 5 recensioner. Varje helg tipsar Omni-redaktionen om de mest aktuella filmerna, tv-serierna, musiken, böckerna och mycket mer från hela världen. Genre kan variera från vecka till vecka. Recensionssvepen är en del av Omnis helgsatsning med rekommendationer på läsvärda, aktuella och intressanta recensioner, intervjuer och långläsning som publiceras varje helg.