Sony verwacht dat Activision Blizzard-games multiplatform blijven

0
142
Sergei Elagin/Shutterstock.com< /figuur>

In wat alleen kan worden omschreven als een brancheveranderende aankoop, heeft Microsoft ingestemd met de aankoop van Activision Blizzard voor een duizelingwekkend bedrag. Sony denkt van zijn kant dat Microsoft Activation Blizzard als multiplatform-releases zal houden, in ieder geval totdat de contracten aflopen.

“We verwachten dat Microsoft zich aan contractuele afspraken zal houden en ervoor zal blijven zorgen dat Activision-games multiplatform zijn ,” vertelde een Sony-vertegenwoordiger aan The Wall Street Journal nadat de verkoop was aangekondigd.

GERELATEERDActivision Blizzard-games komen naar Game Pass voor Xbox en pc

Waar Sony's verklaring interessant wordt, is de vermelding van 'contractuele overeenkomsten'. Betekent dit dat Sony verwacht dat Microsoft Activision Blizzard-eigendommen voor zichzelf houdt wanneer deze bestaande overeenkomsten verlopen? Het is logisch dat Microsoft juridische stappen wil vermijden door de huidige deals niet na te komen, maar kunnen we een wereld zien waarin games als Call of Duty en Diablo alleen beschikbaar zijn op Microsoft-platforms?

Xbox-chef Phil Spencer leek te impliceren dat dit niet het geval zou zijn in zijn blogpost onmiddellijk na de aankondiging van de verkoop. Hij zei: “Activision Blizzard-games worden gespeeld op verschillende platforms, en we zijn van plan deze gemeenschappen in de toekomst te blijven ondersteunen.”

Dat klinkt zeker alsof Microsoft van plan is door te gaan de games van het bedrijf op alle platforms, maar we zullen moeten wachten tot de verkoop is afgerond en deze contractuele overeenkomsten aflopen om het zeker te weten.

GERELATEERD: Waarom de Xbox Series X een geweldige koop is (als je er een kunt vinden)

LEES VOLGENDE

  • › Hoe u meer Ethernet-poorten aan uw router kunt toevoegen
  • › Heb je nog steeds een VPN nodig voor openbare wifi?
  • › Nee, iPhones zijn niet duurder dan Android-telefoons
  • › Wat doet “BB” Gemiddeld, en hoe gebruik ik het?
  • › Een trage iPhone versnellen
  • › Stop met het afsluiten van uw Windows-pc