Regjeringen vil spore håndhevelse av adferdskodeks av edtech-firmaer

0
157

3. januar hadde utdanningsminister Dharmendra Pradhan kunngjort at en policy for å regulere edtech-sektoren var under arbeid. (Fil)

Senteret har bestemt seg for å følge nøye med på implementeringen av en atferdskodeks vedtatt av et nyopprettet edtech-konsortium i stedet for å innføre en ny policy for å regulere sektoren, ifølge kilder i Union Education Ministry.

Utviklingen kommer etter et møte tirsdag mellom tjenestemenn i departementet og det nye India Edtech Consortium, der sistnevnte var representert av fem edtech-firmaer og IAMAI.

Ifølge en tjenestemann har konsortiet offisielt delt sine etiske retningslinjer med departementet, og «det er å håpe at dette vil bane vei for selvregulering». De nye etiske retningslinjene ble diskutert på tirsdagens møte, er det kjent.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

3. januar hadde utdanningsminister Dharmendra Pradhan annonsert at en policy for å regulere edtech-sektoren var i arbeid. Kilder sa imidlertid at en ny politikk ikke vil bli innført i hast, ettersom edtech-spillere har vist vilje til å sette huset i orden.

«For det første utstedte regjeringen et råd; så kom statsråden med uttalelsen. Tanken var å sende ut en melding til selskapene om å gjenkjenne problemene og jobbe med dem, sa en kilde. “De selvregulerende retningslinjene som ble vedtatt av India Edtech Consortium er et velkomment skritt.”

I sin rådgivning fra 23. desember hadde myndighetene listet opp hva som må og ikke bør gjøres for studenter og foresatte som ønsker å registrere seg for nettkurs som tilbys av disse selskapene. Rådgivningen hadde også advart selskaper mot brudd.

En tjenestemann sa: “Rådgivningen om edtech gjentar lover fastsatt i e-handelsregler som er innrammet under forbrukerbeskyttelsesloven. Med tiden vil edtech-spillere også måtte overholde databeskyttelseslover og andre lover knyttet til forbrukerbeskyttelse og personvern.»

Les også |UGC, AICTE advarer mot 'franchiseordning' mellom høyskoler og edtech-plattformer

Departementet, sa kilden, “håper konsortiet vil være i stand til å overholde de selvregulerende atferdsreglene.”

Et medlem av konsortiet som deltok på tirsdagens møte sa at departementet uttrykte tilfredshet med grepet om å selvregulere gjennom etiske retningslinjer, som forsøker å adressere uregelmessigheter i selskapenes markedsførings-, kommunikasjons- og finansieringspraksis.

< p>Rådet ble gitt etter konsultasjon med lovdepartementet,” sa en kilde. “Den har også skrevet til statene og bedt dem om å spore tilfeller av forretningsfeil og bringe det til senteret. Gjennom årene hadde det mottatt mange klager, inkludert en på en ledende edtech-aktør som la ut annonser på en student som fikk høyt betalte jobber.

“Senere viste det seg at karakteren til studenten var helt fiktiv.”

Om praksisen til edtech-firmaer som bruker eksempler på studenter som oppnår suksess ved å bruke produktene sine, koden for oppførsel gjør det klart at slike påstander må være “autentiske med validert bevis på ytelse”.

«Enhver reklame for vellykkede kandidater må underbygge produktet eller tjenesten de brukte for å gi troverdighet til påstanden om suksess,” heter det.

Bransjen har også blitt rådet til å ta i bruk koden for selvregulering utstedt av Advertising Standards Council of India.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd