Rar men kvalmig coronafilm: ”Skjut mig, jag gillar det”

0
76

Nya ”Language lessons” är en coronafilm utan virus, skriver SVT:s Fredrik Sahlin. I stället tar den upp vikten av mänsklig närhet i den sociala distansens tid. ”Jo, precis så kvalmigt ’fin’ är sentensen men skjut mig, jag gillade det”, skriver han. Filmen utforskar en oväntad vänskap mellan Adam, som bor i en tjusig villa i Oakland, och den karismatiska språkläraren Cariño i Costa Rica, som undervisar honom i spanska på distans. Interaktionen mellan de två är känslosam och naken, tycker GP:s Nana Eshelman Håkansson. ”Som tittare får du vara med som flugan på väggen när denna platoniska relation utvecklas. Då är det svårt att inte bli förtjust.” DN:s Sebastian Lindvall är svalt imponerad. Han beskriver filmen som en ”smårar feelgood” som svänger en aning för mycket åt det sentimentala. Snittbetyget baseras på 3 av 5 recensioner. Varje helg tipsar Omni-redaktionen om de mest aktuella filmerna, tv-serierna, musiken, böckerna och mycket mer från hela världen. Genre kan variera från vecka till vecka. Recensionssvepen är en del av Omnis helgsatsning med rekommendationer på läsvärda, aktuella och intressanta recensioner, intervjuer och långläsning som publiceras varje helg.