Nieuw rapport onthult populairste muziekstreamingservices

0
111
Shutterstock.com/Rawpixel.com

Heb je je ooit afgevraagd welke muziekstreamingservice de meeste gebruikers trekt? Welnu, een nieuw rapport van Midia Research onthult welke services de meeste gebruikers hebben, en de meest populaire zal je waarschijnlijk helemaal niet verbazen.

GERELATEERDWist je dat Spotify een spraakassistent heeft?

Volgens het onderzoek, dat gebruikmaakt van gegevens uit het tweede kwartaal van 2021, was Spotify verreweg de populairste muziekstreamingservice, met in totaal 31% van de markt. Apple Music komt op de tweede plaats, met een respectabele 15%. Verrassend genoeg is de derde plaats een gelijkspel tussen Amazon Music en Tencent Music met 13%. YouTube Music komt daarna met 8% en vervolgens vullen de kleinere services het resterende marktaandeel in.

Midia

Interessant om op te merken is dat terwijl Spotify blijft domineren, de laatste cijfers eigenlijk een daling zijn van 33% in 2020, wat een kleine maar merkbare daling is. In het tweede kwartaal van 2019 had Spotify 34% van de markt, dus de daling is al een paar jaar aan de gang.

Volgens Midia Research zijn er in totaal 523,9 miljoen abonnees voor muziekstreaming in het tweede kwartaal 2021. Als dat aantal klopt, betekent dit dat Spotify vanaf het tweede kwartaal van 2021 ongeveer 162,4 miljoen abonnees had die betaalden voor zijn muziekstreamingservice. Dat totale aantal is in 2020 met 109,5 miljoen gestegen, dus veel gebruikers hebben zich aangemeld voor premium muziekstreamingservices.

GERELATEERD: Muziek streamen? Je zou je eigen afspeellijsten moeten maken

LEES VOLGENDE

  • › Hoe u meer Ethernet-poorten aan uw router kunt toevoegen
  • › Heb je nog steeds een VPN nodig voor openbare wifi?
  • › Stop met het afsluiten van uw Windows-pc
  • › Wat doet “BB” Gemiddeld, en hoe gebruik ik het?
  • › Een trage iPhone versnellen
  • › Nee, iPhones zijn niet duurder dan Android-telefoons