Læringstap på grunn av Covid-19: Færre barn fra lavere klassetrinn deltok i undersøkelsen, sier statlige data

0
79

Undersøkelsen ble holdt på et tidspunkt grunnskoler på tvers av delstater ble suspendert. (Fil)

En landsomfattende undersøkelse fra sentralregjeringen i november i fjor for å fange opp læringstap på grunn av Covid-19 viste mindre deltakelse av barn i lavere klassetrinn sammenlignet med de i høyere klassetrinn, ifølge data utgitt av Union Ministry of Utdanning.

Tallene “foreløpig sammenstilt” på grunnlag av oppdateringer delt av koordinatorer på distriktsnivå, som var tilknyttet National Achievement Survey (NAS) holdt 12. november, viser at av 6 37 867 elever i klasse III som skulle møte opp , 5 40 325 gjorde det, noe som tilsvarer 84,71 prosent.

Totalt 37 86 885 elever i klassene III, V, VIII og X ble forventet å delta i undersøkelsen. Til slutt dekket det 34 00 430 studenter, noe som førte til en samlet deltakelsesrate på 89,79 prosent.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Sjekk ut Express Premium

Klikk her for mer

Studenter i tre Andhra Pradesh-distrikter og 16 distrikter i Tamil Nadu kunne ikke delta i undersøkelsen på grunn av kraftig regn.

Undersøkelsen kunne imidlertid ikke dekke mange yngre barn. Oppmøtet til klasse V-elever var marginalt bedre med 86,67 prosent – ​​5 45 910 av 6 29 870 elever – sammenlignet med klasse III. Blant klasse VIII-elevene møtte 89,77 prosent elever opp – 10,54,437 av 11,74,609 når det gjelder absolutte tall.

Deltakelsesraten var høyest blant elevene i klasse X med 12,59,758 av 13,44,539 eller 93,69 prosent, tar testen.

En tjenestemann i seniorutdanningsdepartementet sa at resultatet av undersøkelsen er forsinket av den tredje bølgen av Covid. “Resultatene vil sannsynligvis foreligge i mars,” sa tjenestemannen.

Indian Express hadde tidligere rapportert at undersøkelsen var full av tegn på læringstap forårsaket av Covid-induserte forstyrrelser, spesielt blant barn i lavere karakterer, med mange som sliter med å forstå spørsmål laget for å vurdere lese- og telleferdighetene deres.

< /p>

Siste NAS ble avholdt 13. november 2017. Resultatene av NAS skal utarbeides i form av distriktsrapportkort, stat/UT-rapporter, mens en skal utarbeides på nasjonalt nivå.

p>

Undersøkelsen ble holdt på et tidspunkt primærklasser på tvers av delstater ble suspendert. Selv i delstater og UT der grunnskolen i offentlige skoler var gjenopptatt, fortsatte private skoler med nettkurs for yngre elever.

Delhi hadde bedt senteret om å utsette undersøkelsen. «Hvem prestasjoner vil det teste når de fleste barn ikke kommer til skolen?” Utdanningsminister Manish Sisodia tvitret. Bihar hadde sitert potensielle logistiske utfordringer på grunn av Chhath Puja.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste utdanningsnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd