Kamala Harris sliter fortsatt med å definere seg selv ett år som visepresident

0
80

USAs visepresident Kamala Harris. (File Photo/AP)

USAs president Joe Biden la den fulle vekten av sitt presidentskap bak stemmerettsaksjoner forrige uke, på vei til Capitol Hill i et forsøk på å presse demokratene til å endre Senatets regler for å vedta lovgivning.

< p>Visepresident Kamala Harris – som Biden benyttet for å ta ledelsen med å vedta stemmerettslovgivning i juni – var ikke der.

Både pressesekretær i Det hvite hus Jen Psaki og medhjelpere til Harris hadde ikke noe klart svar da de ble spurt om hvorfor visepresidenten ikke ble med Biden i møtet.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1 .png Sjekk ut Express Premium

Klikk her for mer

Det var nok et eksempel på vanskelighetene Harris har møtt gjennom sitt første år i embetet, da hun har slitt med å definere seg selv og hennes rolle.

Harris har slitt med en ekspansiv portefølje av vanskelige oppdrag, stilt spørsmål om forholdet hennes til presidenten og møtt det allierte sier er enestående gransking av en visepresident – ​​uten noen bekymringer, tilstrekkelig støtte fra Det hvite hus.

Og hun har navigert alt dette innenfor begrensningene til en global pandemi og en plikt til å fungere som den uavgjorte avstemningen i et jevnt fordelt senat som har begrenset hennes mulighet til å reise utover Washington.

“Det er vanskelig for enhver visepresident å skinne – selv i de beste tider. Og dette er ikke de beste tidene,” sa Roy Neel, som fungerte som stabssjef for tidligere visepresident Al Gore. “Du tjener ikke bare etter presidentens fornøyelse, for alle offentlige aktiviteter, men det er en grense for hvor mye du kan gjøre for å ta hovedrollen i dagens store sak, uansett hva det er, og å gå ut og se ut som om du dreper den.”

Faktisk, Harris’ Medhjelpere sier privat at visepresidenten er forsiktig med å komme foran presidenten, og vil aldri ta æren for administrasjonens suksesser. Hun vil også ofte si at selv om hun gir sine ærlige meninger til presidenten privat, er hennes offentlige rolle å sikre at han lykkes.

Men det gjorde at noen Harris-tilhengere, som oppvarmet henne som en frittalende progressiv stemme i Senatet i spørsmål som spenner fra politireformer til stemmerett, frustrerte over det de ser på som hennes fravær i sentrale spørsmål. Under et nylig intervju med mediepersonligheten Charlamagne Tha God, da Harris droppet sin typiske hyggelige oppførsel og skarpt forsvarte Biden, noterte Charlamagne det.

“At Kamala Harris? Det er den jeg liker,” han sa. “Det er den jeg gjerne vil se her oftere i disse gatene.”

Mange av problemene på Harris’ plate har ingen klar løsning eller umiddelbar uttelling. Hun har fått i oppgave å presse på bredbåndstilgang, lede rområdet, drive for vedtak av stemmerettsloven og adressere de grunnleggende årsakene til migrasjon til den sørlige grensen til USA.

Republikanere, spesielt, har målrettet Harris for arbeidet hennes med immigrasjon, og anklaget at hun ikke har gjort nok ettersom en betydelig økning i migranter ved grensen har forvirret administrasjonen.

Hun har også fått kritikk fra venstresiden for sitt arbeid med immigrasjon, etter at hun sa direkte til migrantene “ikke kom” til USA under hennes reise til Guatemala og Mexico i fjor. Den progressive demokratiske representanten Alexandria Ocasio-Cortez fra New York tvitret at Harris’ kommentarene var “skuffende å se.”

Domingo Garcia, den nasjonale presidenten i League of United Latin American Citizens sa at han ønsket å se mer fra den tidligere progressive senatoren under den turen, og kalte det “en dag for sent og en dollar kort.”

“Jeg mener hun dro til Mellom-Amerika, hun tok ingen møter med samfunnsgrupper eller samfunnsgrupper involvert i saken. Så det er nesten som om de ikke har en klangbunn, og de famler rundt i mørket etter en løsning,” sa han.

Harris, som nektet å la seg intervjue for denne historien, har avvist spørsmål om vanskeligheten med porteføljen hennes, og insisterer på at hun liker å ta på seg vanskelige oppdrag. Men privat har en rekke av hennes allierte klaget over at visepresidenten ikke bare har noen av administrasjonens mest utakknemlige oppgaver, men at hun ikke har fått nok støtte eller ressurser fra Det hvite hus til å levere på dem.

Og kontorets slit har tydeligvis tatt sin toll. Harris har trukket negative overskrifter de siste ukene for en utvandring av topphjelpere, inkludert hennes tidligere kommunikasjonsdirektør og tidligere sjeftalsperson, med anonyme hjelpere som klager over et vanskelig arbeidsmiljø fra en altfor tøff sjef.

Likevel, noen av Harris’ største begrensningene er stort sett utenfor hennes kontroll: pandemien, og kravene til hennes tid som uavgjort avstemning i Senatet. Harris har ikke vært i stand til å gjøre så mange offentlige, personlige arrangementer som hun og hennes medhjelpere ønsker på grunn av pandemien, og hun har bare gjort en brøkdel av den internasjonale reisen som er typisk for en visepresident, som har redusert hennes diplomatiske engasjementer i stor grad til virtuelle møter eller telefonsamtaler.

Hun er også bundet til Washington på grunn av uforutsigbarheten til Senatets tidsplan. Harris har avgitt 15 uavgjorte stemmer så langt, det meste av alle moderne visepresidenter, og må bli i Washington de fleste ukene i tilfelle en nominasjon kommer opp til avstemning.

“Det er virkelig ikke en kilde til makt eller innflytelse, for egentlig er alt hun gjør er å stemme administrasjonslinjen,” sa visepresidenthistoriker Joel Goldstein. “Det er egentlig en begrensning, fordi det begrenser hennes evne til å gjøre andre ting.”

Tidlig på året virket det som om Harris var et større mål for republikanerne enn Biden. Nå er det mindre. En Gallup-undersøkelse i desember viste at 44 % av amerikanerne sa at de godkjenner hvordan Harris overlater jobben sin som visepresident; 54 % avviser. Det var likt Bidens vurdering i undersøkelsen.

Harris’ medhjelpere sier at hun har spilt en aktiv rolle i noen av presidentens tøffeste politiske valg, inkludert hans beslutning om å trekke seg fra Afghanistan.

De argumenterer også for at noe av hennes diplomatiske arbeid ikke har fått den æren det fortjener, og peker på tidlige investeringer hun sikret seg fra selskaper i Guatemala, Honduras og El Salvador som en del av arbeidet hennes der, samt en gaffelfri reise til Frankrike med sikte på å jevne ut forholdet til nasjonen tidligere i år.

De fremhever måtene hennes perspektiv som den første kvinnen og den første svarte og indisk-amerikanske personen i rollen har bidratt til å heve problemer de sier ville og #8217;ikke trekker vanligvis oppmerksomheten til Det hvite hus, som mødredødelighet. Og de sier at hun også var behjelpelig med å holde sentrale Congressional Black Caucus-medlemmer om bord under infrastrukturforhandlingene.

< /p>

Men allierte sier at hennes historiske posisjon også har gitt henne stor gransking og til tider forvrengt dekningen av prestasjonene hennes.

“Det har vært en enestående grad av interesse for henne og begeistring om henne som en historisk først. Hun er den første visepresidenten som har et så stort pressekorps,” sa den demokratiske strategen Karen Finney, en Harris-alliert.

Finney, som er svart, sa at det er et nivå av “sexisme og rasisme” til dekning av Harris, og peker spesielt på historier fokusert på ganger Harris har ledd når han har stilt spørsmål i intervjuer. “Dekningen fokuserer på stil fremfor substans,” sa hun.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste verdensnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.