IE Thinc-økt i dag om Covids innvirkning på migrantkvinner og barn

0
79

Lite er kjent om tilstanden til millioner av migrantarbeidere; enda mindre er kjent om kvinnene og barna som migrerer sammen med menn.

India har nærmere 600 millioner interne migranter. Mens de fleste av dem migrerer innenfor samme stat og til og med innenfor samme distrikt, krysser hundretusener også flere statsgrenser for å se etter arbeid. Lite er kjent om tilstanden til millioner av arbeidsinnvandrere; enda mindre er kjent om kvinnene og barna som migrerer sammen med menn.

Et sentralt trekk ved Indias interne migrasjon er at mens de fleste menn migrerer for å jobbe, migrerer en svært høy prosentandel av kvinner på grunn av ekteskap. Med andre ord, de fleste kvinner migrerer ikke av økonomiske årsaker. Men selv om de migrerer og jobber som arbeidsinnvandrere, forblir deres spesifikke behov og bekymringer ofte en blindsone for politikken. Et annet like bekymringsfullt aspekt er skjebnen til barn av slike arbeidsinnvandrere. Hvor mange av dem får tilstrekkelig mat, ernæring og utdanning?
Hvordan spiller de dyptliggende kjønnsskjevhetene mot kvinner, og spesielt jentebarnet, ut blant innvandrerkvinner og -barn?

Den syvende utgaven av den åttedelte webinarserien Thinc Migration av The Indian Express, som går live torsdag, vil ta opp disse spørsmålene. Presentert av Omidyar Network India, vil paneldiskusjonen blant ledere fra akademia, privat sektor og sivilsamfunn også undersøke hvordan Covid-induserte forstyrrelser påvirket migrantkvinner og -barn.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Denne utgaven vil inneholde en hovedtale av Renana Jhabvala, som er leder av Self-Employed Women's Association (SEWA-Bharat). Hennes tale vil bli fulgt av en paneldiskusjon som vil inneholde Sonalde Desai (professor og senterdirektør, NCAER-National Data Innovation Centre), Anjali Borhade (grunnleggerdirektør, Disha Foundation), Rajeshwari B (MGNREGA Commissioner, Jharkhand) og Dipa Sinha ( Adjunkt, School of Liberal Studies, Ambedkar University).

Sesjonen vil bli moderert av Udit Misra, assisterende assisterende redaktør, The Indian Express.

< strong>📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd