Forklart: Hvorfor Microsoft kjøper Activision Blizzard gir den et fastere fotfeste i metaverse rom

0
93

Microsoft har prøvd å bli en stor aktør i spillindustrien i ganske lang tid nå. (Reuters)

Microsoft kunngjorde tirsdag at de kjøper spillselskapet Activision Blizzard for 68,7 milliarder dollar. Med dette vil Microsoft bli verdens tredje største spillselskap etter inntekt, bak Tencent og Sony. Oppkjøpet blir også sett på som et stort fremstøt for metaverse.

Også i Explained |Gjennom Activision-kjøp, Microsofts satsing på fremtiden

Hvorfor blir spill sett på som en inngang for selskaper til metaverse?

For de fleste programvare- og sosiale medier-konglomerater på tvers av verden, er metaverse neste steg i utviklingen av internett. Selv om det kan ha varierte definisjoner, er den enkleste forklaringen på metaverse at det er en virtuell verden der avatarer eller nettidentiteter til mennesker kan samhandle.

Dette betyr at i stedet for bare å se eller lytte til innhold på internett, kan folk være inne i internettverdenen, lage innhold i sanntid for andre, samtidig som de opplever det samme.

https://images.indianexpress. com/2020/08/1×1.png

En av de første og viktigste bruksområdene for dette ville være spill. For eksempel vil spill der spillere kan slå seg sammen med spillere fra andre deler av verden gjennom internett utvikle seg til å bli mer interaktive. I stedet for å velge fra et sett med forhåndsdefinerte karakterer, kan spillerne velge å bygge sine egne avatarer, som ser ut akkurat som dem.

Videre kan dette skaleres til å bygge fellesskap, kommersielle områder, butikker og kjøpesentre hvor avatarene som er bygget av folk i spillene deres kan brukes til å utforske eller kjøpe ting hjemmefra. For at dette skal fungere, må imidlertid metaverse bygget av forskjellige selskaper og sosiale medier-konglomerater være interoperable.

Best of Explained

Klikk her for mer

Den andre hovedapplikasjonen vil være i live sports- og underholdningsindustrien. Begge disse bransjene har tatt det første skrittet mot et metavers ved å bruke virtuelle og utvidet virkelighet-baserte hodesett og enheter for kringkasting av sportsbegivenheter samt musikkvideoer og filmer.

Hvorfor er Microsofts oppkjøp av Activision Blizzard et stort fremstøt for metaverse?

Microsoft har prøvd å bli en stor aktør i spillindustrien i en stund nå. Selv om den har Xbox-konsollen, har den ikke klart å knekke det interaktive spillprogramvareområdet så vel som noen andre selskaper, for eksempel Zynga, som også ble kjøpt opp av Take-Two Interactive, produsenten av Grand Theft Auto.

Med oppkjøpet av Activision Blizzard vil selskapet ha i sine kattespill som Call of Duty, Warcraft, Candy Crush, Tony Hawk, Diablo og Overwatch, blant andre. Selv om disse spillene vil være tilgjengelige på Xbox-konsollen, kan de finjusteres ytterligere for å gjøre det mulig for spillere å gå inn i den virtuelle verdenen av metaverse ved hjelp av Microsofts Hololens.

Facebook, som siden oktober i fjor har merket seg selv som Meta, har også jobbet med en virtuell verden der brukerne av de forskjellige plattformene kan lage avatarer og samhandle med forskjellige andre karakterer og kommersielle rom.

Les i Forklart |Hvorfor Microsoft kjøper Activision Blizzard er ikke bare gode nyheter for spillindustrien

Selv om selskapet også har spill på plattformen sin, har det så langt fokusert på å lage sosiale medier og arbeidsplasser som vil ha kontinuitet uavhengig av plasseringen til personen.

Med Activision Blizzard på sin side, vil Microsoft være i stand til å skalere opp sin tilstedeværelse i dette området ved å ekstrapolere lærdommene fra spillplattformen for andre brukere også, sa en bransjeekspert.

Nyhetsbrev | Klikk for å få dagens beste forklaringer i innboksen din

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste forklarte nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.