Een website openen met een sneltoets op Windows 10 of 11

0
129
S_E/Shutterstock.com

Net als hoe je een sneltoets kunt instellen om een ​​map op je Windows-bureaublad te openen, kun je ook een sneltoets gebruiken om een ​​specifieke website te openen. Er zijn echter een paar extra stappen bij betrokken.

Het eerste dat u wilt doen, is uw browser naar keuze starten en een bladwijzer maken van de website waarnaar u een snelkoppeling wilt maken. In dit voorbeeld gebruiken we Google Chrome, maar het proces voor het maken van bladwijzers is vergelijkbaar in Edge en Firefox.

Voer de website in waarvoor u een sneltoets wilt maken in de adresbalk en klik vervolgens op het sterpictogram aan de rechterkant. Klik in het menu dat verschijnt op “Bladwijzer toevoegen.”

Klik en sleep vervolgens de bladwijzer van uw browser naar uw bureaublad.

GERELATEERD: Een website vastmaken aan de Windows 10-taakbalk of Startmenu

Nu wil je een sneltoets toewijzen aan de sneltoets op het bureaublad. Klik met de rechtermuisknop op het bureaubladpictogram en klik vervolgens op “Eigenschappen” vanuit het contextmenu. U kunt ook de snelkoppeling op het bureaublad selecteren en op “Alt+Enter” drukken.

Advertentie

Het venster Eigenschappen verschijnt. Klik op de “Snelkoppeling” tekstvak en druk vervolgens op de toets die u aan uw snelkoppeling wilt toewijzen. Houd er rekening mee dat “Ctrl+Alt” wordt altijd aan uw snelkoppeling toegevoegd. Dus als u op “B” hier is uw sneltoets “Ctrl+Alt+B”.

Nadat u de sneltoets heeft toegewezen, klikt u op “Toepassen.”

De sneltoets wordt nu toegepast op de snelkoppeling op het bureaublad. Druk op de sneltoets om de website te starten.

Houd er rekening mee dat, afhankelijk van uw systeem, u mogelijk wordt gevraagd hoe u de snelkoppeling wilt openen. Als dit gebeurt, selecteer dan de browser van uw voorkeur en zorg ervoor dat u het vakje in het dialoogvenster aanvinkt, zodat u niet elke keer dat u de snelkoppeling gebruikt, wordt gevraagd de browser te selecteren die u wilt gebruiken.

Dat is alles. Nu je hebt geleerd hoe je een website opent met een sneltoets, kun je proberen deze 47 sneltoetsen (die in alle webbrowsers werken) onder de knie te krijgen voor maximale browse-efficiëntie.

GERELATEERD: 47 sneltoetsen die in alle webbrowsers werken

LEES VOLGENDE

  • › Heb je nog steeds een VPN nodig voor openbare wifi?
  • › Wat doet “BB” Gemiddeld, en hoe gebruik ik het?
  • › Een trage iPhone versnellen
  • › Stop met het afsluiten van uw Windows-pc
  • › Nee, iPhones zijn niet duurder dan Android-telefoons
  • › Hoe u meer Ethernet-poorten aan uw router kunt toevoegen