Daglig orientering: Mumbai forbi Covid-toppen; ED søker i huset til CM Channis slektning

0
158

En titt på toppnyhetene i dag, 19. januar 2022.

God morgen, 

< b>Den store historien 

Mumbai er forbi Covid-toppen, sa BMC-kommissæren og la til at det planlegges å gjenåpne skoler 27. januar. Mumbai rapporterte den høyeste endagsoppgangen på 20 971 tilfeller med 28,9 prosent positivitet 7. januar, forbi den andre bølgetoppen på 11 573 tilfeller med 23 prosent positivitet 3. april i fjor. Imidlertid var antallet dødsfall og pasienter som trengte sykehusinnleggelse betydelig lavere denne gangen. Mens Mumbai har sett den kraftigste nedgangen, er det ikke alene. En lignende trend er også synlig i noen få andre byer, spesielt i Delhi og Kolkata.

I mellomtiden har Union Health Ministry dyttet statene til å trappe opp testingen, og fremhevet en nedgang i flere stater og unionsterritorier de siste dagene. India tester for tiden knapt 60 prosent av det de gjorde den første uken i juni i fjor, da et omtrent tilsvarende antall nye Covid-19-tilfeller ble oppdaget som nå.

Bare i Express 

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Det nylig erklærte CM-ansiktet til Aam Aadmi Party (AAP) i Punjab Bhagwant Mann stiller spørsmål om politiske avhopp og Punjabs kongresssjef Navjot Singh Sidhu.

Fra forsiden < /b>

Enforcement Directorate søkte på 10 steder i valgbundet Punjab, inkludert de som var knyttet til nevøen til sjefsminister Charanjit Singh Channi, over en sandgruvesak i 2018. ED-tjenestemenn, som var en del av raidteamet, sa at 6 crore Rs ble beslaglagt under raidet – inkludert Rs 4 crore fra Channis nevø Bhupinder Singh Honey.

Tre marinepersonell ble dreptog 11 skadet i en eksplosjon om bord på den aldrende ødeleggeren INS Ranvir ved Naval Dockyard i Mumbai. Sjøforsvaret sa at “ingen større materiell skade er rapportert” og et undersøkelsesråd er satt i gang for hendelsen.

Mellom Abhishek Banerjees 'Diamond Harbor Model' og Mamata Banerjee's Gangasagar Mela, kan Trinamool-kongressen virke som å snakke med forskjellige stemmer. Mamatas nevø Abhishek har inntatt stillinger flere ganger de siste månedene som gikk mot den offisielle linjen. Så er det problemer mellom Abhishek og Mamata? Innsidere sier at skrivingen faktisk ligger mellom linjene.

Må leses 

Her er en kamp innenlands som raskt fanger nasjonal oppmerksomhet: Swati Singh, statsministeren (uavhengig ansvar) for kvinners velferd i Yogi Adityanath-regjeringen i Uttar Pradesh, og ektemannen Dayashankar Singh, BJP-statens visepresident, er begge i kappløpet om en festbillettfor å kjempe mot det kommende valget fra Sarojini Nagar i Lucknow-distriktet.

 BJP, som inntil for noen måneder siden strevde med å finne sikh-ansikter i Punjab, har nå nye medlemmer med sterke Panthic-legitimasjonbortsett fra misfornøyde Akali og kongressledere. Forrige uke fant statsminister Narendra Modi en usannsynlig alliert i Harnam Singh Dhumma, sjef for Damdami Taksal, som underviser i sikhiske skrifter og er stolte av å beskytte religionens prinsipper i sin reneste form. Men BJP-Taksal-foreningen er nysgjerrig på begge sider.

Medformann i Forbes Marshall, Naushad Forbes, skriver om hva budsjettet trenger å gjøre: ” For å ha en større innvirkning på økonomien, må vi investere raskt og i stor skala. En troverdig tidsbestemt implementeringsplan er det vi bør høre om i budsjettet.»

Nok et år, nok en republikk-dag-parade i skyggen av Covid-pandemien. Heller ikke denne gangen blir det noen utenlandsk dignitær som hovedgjest. Regjeringen har også besluttet å «betraktelig» begrense antallet personer som fysisk skal delta på paraden. Inntil forrige uke forberedte Forsvarsdepartementet seg på å ta imot rundt 24.000 mennesker. Dette tallet vil sannsynligvis bli redusert til 5000 til 8000 gjester i år, sa høytstående tjenestemenn.

Og til slutt 

Ingenting om Thomas Dennerby, den første utenlandske treneren for Indias kvinnelige fotballag, tyder på at han er en tidligere politimann som tar no-nonsense. I fjorten dager, fra og med torsdag, vil den flinke politimannen patruljere lagets dugout i Asian Cup. Han står overfor en lite misunnelsesverdig oppgave: å ta et uerfarent lag, som er full av potensial, forbi gruppespillet i sin første opptreden i Asian Cup siden 2003.

Delhi Confidential:I en tid med sosiale medier og digitale kampanjer, er Sonia Gandhi-ledede kongressen satt til å komme ut med en serie hefter – som Venstrepartiene – rettet mot BJP-regjeringen i senteret på spesifikke emner, i håp om å legge slagkraft til kampanjen sin i fem avstemningsbundne stater. Den første vil fokusere på bønder’ problemer.

I dagens episode av '3 Things'-podcasten diskuterer vi hva utsettelse av meningsmålinger betyr i Punjabs politikk. Vi diskuterer også regjeringens overtakelse av presseklubben i Kashmir og DCWs siste melding til Delhi-politiet om en annen angivelig nedsettende chat på Clubhouse-appen rettet mot muslimske kvinner.

Til i morgen,

Leela Prasad G og Rahel Philipose 

Express Cartoon av EP Unny.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste direktenyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.