Covid-19-oppdatering: En liten økning i Indias daglige tilfeller; Delhi ser nedgang, men bremser for å bli

0
125

Helsepersonell tar seg av innlagte Covid-19-pasienter ved Shenai Bankett-karantene- og omsorgssenteret i New Delhi på tirsdag. (Express Photo by Tashi Tobgyal)

India registrerte 2.82.970 nye Covid-19-tilfeller og 441 relaterte dødsfall i løpet av de siste 24 timene som endte kl. 08.00 onsdag, viste data oppdatert av Unionens helsedepartement. Det daglige antallet er en liten økning fra tirsdagens 2,38,018 tilfeller.

Den aktive saksmengden har også økt til 18 31 000, opp fra tirsdagens 17,3 lakh. Den daglige positivitetsraten steg til 15,13 prosent.

Covid-19 India Third Wave |Følg siste oppdateringer

I mellomtiden har Omicron-tallet nådd 8961 — en økning på 0,79 prosent siden i går, sa departementet.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Her er en oversikt over de siste oppdateringene om Covid-19:

Covid TPR i Kerala stiger til 37 prosent, sier helseminister Veena George at de neste 3 ukene er kritiske< /h2>

Den tredje bølgen av Covid-19-pandemien fortsatte å skyve over Kerala med testpositivitetsraten som steg til 37,17 prosent onsdag. Staten rapporterte 34.199 nye tilfeller onsdag da 91.983 prøver ble testet i løpet av det siste døgnet. Den aktive saksmengden steg til 1,68 lakhs. Data fra helseavdelingen viste at vekstraten i nylig erklærte tilfeller økte med 211 prosent i løpet av den siste uken som startet 12. januar. Så mange som 49 nye Covid-19-dødsfall ble rapportert i løpet av 24 timer i staten, mens ytterligere 85 fra etterslepet ble rapportert. har blitt lagt til listen over dødsfall.

Helseminister Veena George sa at staten er vitne til ekstrem spredning av Omicron-varianten av Covid-19. “I skarp kontrast til den første og andre bølgen, der staten hadde forsinket toppen av pandemien, øker tilfeller alarmerende i den innledende fasen av selve den tredje bølgen. De neste tre ukene vil være kritiske for Kerala,” sa hun.

Covid-positivitetsraten er ikke lav nok til å løfte fortauskanter, vil overvåke situasjonen i 3-4 dager: Delhi helseminister< /h2>

Delhis helseminister Satyendar Jain sa onsdag at Covid-19-positiviteten i byen ikke er lav nok til å oppheve restriksjonene som er pålagt for å begrense spredningen av infeksjonen, og at regjeringen vil overvåke situasjonen i tre til fire dager. Han sa også at byen sannsynligvis vil se rundt 13 000 tilfeller på onsdag, med en positivitet på rundt 24 prosent.

“Covid-positivitetsraten har gått ned fra 30 prosent til 22,5 prosent i Delhi. Men det er ikke så lavt at alle fortauskanter kan løftes plutselig… Satsen bør være halvparten. Vi vil overvåke situasjonen i tre til fire dager,” Jain sa da han ble spurt om noen handelsmenn’ protest over DDMAs odd-part-ordning for åpning av butikker.

Beslutning om avslappende fortauskanter etter fredagsmøte med eksperter, sier Karnataka CM

En beslutning om å slappe av Covid- 19 fortauskanter ville bli tatt etter et møte med ekspertene på fredag, sa Karnatakas sjefsminister Basavaraj Bommai til media onsdag.

“Antallet sykehusinnleggelser er mindre i den nåværende bølgen av Covid. Så det er en oppfatning at det ville være bedre å fortsette dagliglivet ved å følge Covid-retningslinjene og ekspertene undersøker det. De vil presentere et helhetlig bilde på møtet fredag. En passende avgjørelse vil bli tatt etter å ha fått klarhet i saken,” sa Bommai som også erklærte at han var blitt frisk etter Covid-19.

Skolebarn fra Little Angels High School i Sion West, Mumbai, blir vaksinert på skolens område tirsdag morgen. (Express Photo by Amit Chakravarty)

Covid-19-situasjonen under kontroll med gradvis nedgang i tilfeller, ingen grunn til panikk: BMC til HC

Brihanmumbai Municipal Corporation (BMC) fortalte onsdag til Bombay High Court at det har vært en gradvis nedgang i Covid-19-saker i områder under administrasjonen. BMC-advokaten, mens de refererte til situasjonen som råder i Mumbai og tilstøtende regioner, sa at “situasjonen er under kontroll” og “det er ingen grunn til panikk”.

Det borgerlige organet kom med innleggene før en avdelingsbenken til sjefsjef Dipankar Datta og justitiarius Makarand S Karnik, som har hørt PIL-er fra den bybaserte advokaten Sneha Marjadi og andre, med påstand om feil håndtering av Covid-19-behandlingen i Maharashtra.

50 % tenåringer har støtet seg. med første dose roser statsminister Modi ungdommene

Med 50 prosent av de kvalifiserte tenåringene vaksinert med den første dosen, tvitret statsminister Narendra Modi onsdag: «Ungt og ungdommelig India viser vei! Dette er oppmuntrende nyheter. La oss holde farten.”

Internasjonalt flyforbud forlenget til 28. februar

Planlagte internasjonale kommersielle passasjerflyvninger vil forbli suspendert til 28. februar, sa en melding utstedt av generaldirektøren for sivil luftfart onsdag. Begrensningen gjelder ikke internasjonale fraktflyvninger, de som er godkjent av DGCA og flyvninger fra land som India har inngått en luftbobleordning med. Tidligere hadde DGCA forlenget forbudet til 31. januar 2022, og opphevet beslutningen om å gjenoppta internasjonale rutefly fra 15. desember og utover.

A medisinsk arbeider gir Covid-19-vaksinasjon på et senter i New Delhi på tirsdag. (Express Photo by Tashi Tobgyal)

Med vaksineequity kan Covid-19-helsesituasjonen være over innen årets slutt: WHO

Nødsjefen i Verdens helseorganisasjon sa tirsdag at den verste av Covid-19-pandemien – dødsfall, sykehusinnleggelser og nedstengninger – kan være over i år hvis enorme ulikheter i vaksinasjoner og medisiner blir adressert raskt. “Det vi trenger å gjøre er å komme til lave nivåer av sykdomsforekomst med maksimal vaksinasjon av våre populasjoner, så ingen må dø,” sa Dr Michael Ryan. “Vi kan aldri få slutt på viruset fordi slike pandemiske virus ender opp med å bli en del av økosystemet. Men vi har en sjanse til å avslutte folkehelsekrisen i år hvis vi gjør de tingene vi har snakket om, sa han.

Forbedre testingen, sier regjeringen til stater/UT-er

strong>

Helsedepartementet i Unionen ba tirsdag helseavdelingene i landet om å øke testingen, og fremhevet en nedgang i flere stater og unionsterritorier de siste dagene.

Ytterligere helsesekretær Arti Ahuja, uten å navngi noen stat eller unionsterritorium, gjentok overfor helsesekretærene de ferske ICMR-retningslinjene som ble utstedt etter fremveksten av den svært overførbare Omicron-varianten. De nye ICMR-retningslinjene hadde uttalt at alle som er symptomatiske og i risikogruppen for laboratoriebekreftede tilfeller, må testes – mens det ikke var behov for å gjøre det for asymptomatiske personer.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© IE Online Media Services Pvt. Ltd