Beskjært gjesteliste, ingen utenlandsk leder, tablårad: Alt du trenger å vite om republikkens parade i 2022

0
164

Årets republikk-dag-parade begynner en halvtime senere enn vanlig, klokken 10:30.

Nok et år, nok en republikk-dag-parade i skyggen av Covid-pandemien. På samme måte som i fjor, vil landets ellers storslåtte republikkdagen (26. januar) feiringer på Rajpath i New Delhi bli trappet ned midt i en kraftig økning i Covid-19 på tvers av stater og unions territorier.

I 2021, ca. 25 000 mennesker fikk lov til å delta på Republic Day Parade personlig, og varigheten av arrangementet ble forkortet på grunn av streng Covid-19-protokoll. Som i fjor vil ingen utenlandsk dignitær pryde arrangementet neste onsdag som hovedgjest, en lang tradisjon som nå er brutt for to år på rad.

Her er alt du trenger å vite om republikkdagens parade i 2022:

Hvor mange personer deltar personlig?

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Regjeringen har besluttet å redusere antallet personer som fysisk kan være til stede ved paraden betydelig. Inntil forrige uke forberedte forsvarsdepartementet seg på å ta imot rundt 24.000 mennesker. Dette tallet vil sannsynligvis bli redusert til 5000 til 8000 gjester i år, sa høytstående tjenestemenn tirsdag.

Barn under 15 år vil ikke få delta i paraden.

Les |Her er de nye initiativene for republikkdagen i år

Strenge Covid-protokoller vil være på plass ved paraden – maskebruk vil være obligatorisk, termiske kontroller vil bli utført og deltakere må vise dobbeltvaksinasjonssertifikatet før kommer inn. I tilfelle en deltaker har til og med mild temperatur, vil adgang bli nektet, da bare asymptomatiske personer får lov til å komme inn.

Videre vil det være Covid-stander ved inngangspartiene, og hvis noen med symptomer kommer, vil han eller hun vil bli isolert i disse.

Årets Republic Day-parade begynner en halvtime senere enn vanlig, klokken 10:30. Forsvarsdepartementet har tatt denne avgjørelsen på grunn av varselet om tåke i Delhi på paradedagen.

Vil det være en hovedgjest i år?

< p>Som i fjor vil det ikke være noen utenlandsk dignitær som hovedgjest på republikkdagens parade. Tidligere hadde India invitert lederne av fem sentralasiatiske nasjoner – Kasakhstan, Kirgisistan, Tadsjikistan, Turkmenistan, Usbekistan – til å være hovedgjester på arrangementet.

Utenriksminister S Jaishankar inviterte lederne under det tredje møtet i India-Central Asia Dialogue i fjor.

Men etter den nylige økningen i tilfeller, drevet av Omicron-varianten av Covid-19, bestemte India seg for ikke å være vertskap for lederne.

Storbritannia Statsminister Boris Johnson trakk seg fra arrangementet i fjor etter at Storbritannia ble rammet av den andre bølgen av pandemien.

Sjekk ut Express Premium

Klikk her for mer

Hvilke stater og unionsterritorier vil vise frem sine tablåer på paraden?

I år har 12 stater og unionsterritorier og ni departementer og avdelinger blitt valgt ut til å vise frem tablåene sine på paraden. Disse inkluderer Arunachal Pradesh, Haryana, Chattisgarh, Goa, Gujarat, Karnataka, Meghalaya, Punjab, Uttar Pradesh og Uttarakhand.

Men årets utvelgelsesprosess har vært fast i kontrovers, etter at senteret avviste tablåene fra Vest-Bengal, Kerala og Tamil Nadu. Mens lederne av de tre statene har fordømt eksklusjonen og søkt statsminister Modis inngripen, har regjeringen insistert på at utvalget var rettferdig.

Droneshow under Beating Retreat-seremonien

For første gang vil et unikt droneshow finne sted ved den årlige Beating Retreat-seremonien 29. januar.

📣 Indian Express er nå på Telegram . Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.