Zijn slimme luidsprekers veilig voor kinderen?

0
95
Sharomka/Shutterstock.com

Af en toe komt er een verhaal over kinderen en slimme Alexa- of Google Assistent-speakers in het nieuws. Deze verhalen zijn vaak luchtig, maar nemen af ​​en toe een nare wending. Moeten we kinderen slimme luidsprekers laten gebruiken?

Internet op hun verzoek

Als je jonge kinderen hebt, doe je dat waarschijnlijk niet' ;t hen volledige onbeperkte toegang tot internet te geven. Dat is volkomen logisch en het is slim om te doen. Mensen denken echter meestal niet op dezelfde manier over slimme luidsprekers.

Een smart speaker of smart display is niet zo verschillend van een webbrowser als je zou denken. In plaats van een zoekterm in te voeren met je toetsenbord, gebruik je je stem. In plaats van door een paar resultaten te kunnen bladeren, leest Google of Alexa de eerste hardop voor.

Dat is wat er gebeurde met een 10-jarig meisje dat Alexa om een ​​uitdaging vroeg. Alexa instrueerde haar vervolgens om een ​​telefoonoplader ongeveer halverwege in een stopcontact te steken en vervolgens een cent op de blootgestelde pinnen aan te raken. Ja hoor.

Advertentie

Gelukkig was het jonge meisje slim genoeg om dat niet te doen, maar het toont de risico's aan. Alexa reciteerde gewoon informatie van een zoekopdracht op internet. Virtuele assistenten zijn niet de alwetende experts die ze lijken te zijn. Het is gewoon internet met een stem.

Privacykwesties ongeacht leeftijd

aslysun/Shutterstock.com

Slimme luidsprekers en soortgelijke apparaten hebben veel goed gedocumenteerde privacyproblemen. Die zorgen gelden natuurlijk niet alleen voor volwassenen. Mensen gaan ervan uit dat slimme luidsprekers de hele tijd naar hen luisteren. Hoewel dat technisch waar is, werkt het niet zoals je denkt.

< strong class='relatedtext'>GERELATEERDLuistert mijn slimme luidspreker altijd naar mij?

Volwassenen kunnen hun eigen accounts opzetten en de privacy-compromissen accepteren die bij deze slimme assistenten horen. Tot op zekere hoogte begrijp je waar je aan begint. Kinderen daarentegen hebben geen idee wat ze hebben “aangetekend” for.

Google of Amazon kunnen al beginnen met het opbouwen van een profiel over wat uw kind leuk vindt, voordat het zelfs oud genoeg is om een ​​computer te gebruiken. Dat is gemakkelijk voor de bedrijven om te doen als je al een account hebt aangemaakt namens je kind.

Wat kunt u doen?

Dus de duidelijke slimme luidsprekers en schermen zijn misschien niet de veiligste dingen voor kinderen om te gebruiken, maar er zijn hulpmiddelen tot uw beschikking om de risico's te beperken. Google en Amazon zouden hier veel beter in kunnen zijn, maar ze hebben in ieder geval een aantal oplossingen.

Apparaten met Google Assistent hebben een handvol ouderlijk toezicht. Je kunt beperken op welke dagen kinderen met de apparaten kunnen communiceren en inhoudsfilters instellen voor video's, muziek en meer.

GERELATEERDHoe u uw bestaande Amazon Echo kunt converteren naar Kid's Edition

Amazon heeft “Kids Edition” Echo-apparaten die ook ouderlijk toezicht bevatten. Als je een standaard Echo hebt, kun je deze converteren naar een "Kids Edition" op elk moment na aankoop. Dit is geweldig als je al hebt geïnvesteerd in een paar Echo-apparaten in huis.

Uiteindelijk zijn slimme luidsprekers gewoon een nieuwe toegangspoort tot de uitgestrektheid van internet. Houd daar rekening mee als je je kinderen toegang geeft tot deze apparaten.

GERELATEERD: Ouderlijk toezicht gebruiken op Google Assistent-speakers

LEES VOLGENDE

  • › Hoe u meer Ethernet-poorten aan uw router kunt toevoegen
  • › Wat doet “BB” Gemiddeld, en hoe gebruik ik het?
  • › Nee, iPhones zijn niet duurder dan Android-telefoons
  • › Stop met het afsluiten van uw Windows-pc
  • › Heb je nog steeds een VPN nodig voor openbare wifi?
  • › De oplaadpoort van uw iPhone schoonmaken