Zie je pop-upadvertenties op Roku TV? Hier leest u hoe u ze kunt uitschakelen

0
77
Roku

Begin vorig jaar kwamen er rapporten naar voren dat sommige Roku smart TV-bezitters banneradvertenties en pop-ups als overlay op live tv-inhoud zagen, en nu zien we het hier weer in 2022. Volgens verschillende opmerkingen op Reddit, gebruikers hebben banner- en interactieve advertenties op hun Roku-tv's.

Het lijkt het vaakst te gebeuren wanneer gebruikers kabel-tv of lokale zenders met een antenne kijken. Dit komt omdat er een optie is op Roku-tv's waarmee het bedrijf inhoud van een antenne of aangesloten apparaten (via HDMI) kan gebruiken om te luisteren, vervolgens aanvullende streaminginhoud voor te stellen en advertenties weer te geven die relevant zijn voor de gebruiker.

We hebben filmsuggesties gezien van Geico tijdens een Geico-commercial of Sleep Number-bedadvertenties, en meer van CordCutterNews.

Reddit

Zoals u kunt zien in de afbeelding hierboven, is dit een interactieve klikbare advertentie waarop gebruikers kunnen klikken op “OK” om het aanbod te krijgen. En dat allemaal terwijl je een NFL-wildcard-playoff-wedstrijd probeert te bekijken. Nogmaals, dit is niets nieuws en hoe Roku veel van zijn inkomsten verdient, maar toen we Roku om commentaar vroegen, was alles wat het te zeggen had: "We zijn op de hoogte en het is opgelost."

Roku-advertenties worden meestal weergegeven tijdens het bekijken van inhoud via Roku-apps, terwijl ze live tv kijken via een antenne, of weergegeven in menu's, maar het lijkt erop dat het bedrijf nog een paar opties aan het testen is terwijl we verder gaan.

Als je pop-upadvertenties ziet op Roku, ben jij het niet alleen, en hier is hoe je ze kunt uitschakelen.

Cory Gunther

Gelukkig zijn deze gemakkelijk te verwijderen door een vakje in het instellingenmenu op uw Roku Smart TV uit te schakelen. Zet bijvoorbeeld uw Roku TV aan, ga naar het menu Instellingen en selecteer Privacy. Klik hier op Smart TV-ervaring en haal het vinkje weg voor Informatie van tv-ingangen gebruiken. U kunt ook de advertentie-optie uitschakelen in het privacymenu, wat advertenties kan beperken.

via Ars Technica