Uw Keyboard Walking-wachtwoord is niet ingewikkeld of veilig

0
74
Apple

Elk jaar pleiten beveiligingsexperts ervoor dat het grote publiek unieke en veiligere wachtwoorden gebruikt, maar elk jaar worden we eraan herinnerd dat de meest gebruikte wachtwoorden verschrikkelijk zijn. Een populaire trend staat bekend als “keyboard walking,” en hoewel de wachtwoorden er sterk en veilig uitzien en vaak voldoen aan de complexiteitsnormen, is het een bekende truc die je wilt vermijden.

Een recent rapport van WPEngine beschrijft enkele van de meest voorkomende wachtwoorden die in 2021 nog steeds worden gebruikt, en het is geen goede lijst. Deze omvatten het toevoegen van een nummer aan het einde, lopen op het toetsenbord en andere mogelijke beveiligingsnachtmerries. Helaas zijn toetsenbordlooptechnieken zoals “123456789” of “qwerty” staan ​​nog steeds bovenaan de lijst waar gebruikers met hun vingers over het toetsenbord lopen.

Onderzoekers vonden patronen op het toetsenbord, willekeurige letters en cijfers, populaire bands, kledingmerken en zelfs wachtwoorden die uit pure luiheid waren gemaakt . Dit is wat u moet weten, wat u moet vermijden en hoe u sterke wachtwoorden kunt maken.

Inhoudsopgave

Wat is Password Walking of Keyboard Walking?
Veelgebruikte wachtwoorden voor toetsenbord-walking die u moet vermijden
Hoe u veilige wachtwoorden maakt

Wat is Password Walking of Keyboard Walking?

WPEngine

We snappen het. Het maken van wachtwoorden is een saai onderdeel van het leven dat we allemaal vaak moeten doen. Toetsenbordlopen wordt uitgelegd als een combinatie van letters, cijfers en symbolen die naast elkaar liggen op een toetsenbord. Dit gebeurt zowel op desktoptoetsenborden als op lay-outs die vaak op smartphones worden gebruikt.

We hebben het niet alleen over gemakkelijke toetsenbordwandelingen zoals “1234asdf” een van beide. Mensen gebruiken mooie wachtwoordwandelmethoden die niet beter zijn. Een goed voorbeeld is “1qazxcv”, zoals hieronder weergegeven. Een recente ransomware-aanval, uitgelegd door AhnLab, onthulde dat een heel bedrijf deze methode gebruikte voor alle beheerdersaccounts, die uiteindelijk werden gecompromitteerd. Zoals je kunt zien, kan gemak boven beveiliging slecht eindigen.

AhnLab

Veel van de belangrijkste wachtwoorden die tot op de dag van vandaag worden gebruikt, bevatten geen patronen en zijn zelfs nog gemakkelijker te raden. Maar als je denkt dat je slim bent met een unieke toetsenbordwandeling, is dat geen goed idee.

Wanneer gebruikers “wachtwoord lopen,” ze creëren nog steeds bekende en gemakkelijk te raden wachtwoorden. Helaas zijn de meeste hackers zich zeer bewust van deze methode, en software voor het kraken van wachtwoorden test vaak voor exact dezelfde situaties, volgens een beveiligingsexpert op Twitter.

Cracking-software kan honderden, zo niet duizenden verschillende wachtwoordcombinaties proberen onmiddellijk, wat een van de vele redenen is waarom gemakkelijke wachtwoorden worden afgekeurd.

Algemene wachtwoorden voor toetsenbordlopen die u moet vermijden

WPEngine

Het zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar op dit moment zou u elke willekeurige toetsenbordwandeltechniek gebruiken om wachtwoorden te maken. Hierboven staan ​​enkele van de meest voorkomende toetsenbordpatronen die zijn gevonden in een onderzoek onder 10 miljoen wachtwoorden.

Een ander populair wachtwoord dat er op het eerste gezicht goed uitziet, maar geen goed idee is, is “Adgjmptw.” Dat lijkt misschien een willekeurige reeks letters, maar het wordt gegenereerd door twee tot en met negen op het toetsenblok van een smartphone te drukken. Dus ja, doe dat niet.

Als je een van de hierboven getoonde wachtwoorden gebruikt, of er op lijkt, is dit een goed moment om je wachtwoord te wijzigen.

Beveiligde wachtwoorden maken

Natty_Blissful/Shutterstock

Inmiddels heb je waarschijnlijk gehoord van een wachtwoordbeheerder, en als je er geen gebruikt, zou je dat waarschijnlijk ook moeten doen. Een wachtwoordbeheerder is een programma of app waarmee u al uw wachtwoorden op één plek kunt opslaan, genereren en beheren. Bovendien bewaart het al uw wachtwoorden onder één hoofdwachtwoord, het enige dat u hoeft te onthouden.

Meestal gebruiken mensen wachtwoorden die te kort, eenvoudig, en gemakkelijk te kraken. Zelfs met een groter bewustzijn van privacy en beveiliging bij het grote publiek, gebruiken de meesten nog steeds geen wachtwoordmanagers en kiezen ze gemak boven beveiliging.

Het hebben van één hoofdwachtwoord is ook maar het halve werk. U wilt een wachtwoordbeheerder gebruiken om te helpen bij het genereren van complexe en sterke wachtwoorden om uw oude, gemakkelijke wachtwoorden te vervangen, en ze vervolgens allemaal veilig achter een versleutelde database te bewaren.

U kunt overwegen te betalen voor een wachtwoordbeheerder bij het overstappen. En maak je geen zorgen, we hebben een lijst samengesteld met de beste wachtwoordmanagers die het proberen waard zijn.