Ryssland: Vi kommer inte anfalla Sverige

0
116

Publicerad 20 januari 2022 kl 16.44

Inrikes. Ryssland kommer inte att angripa Sverige. Det försäkrar den ryska ambassaden i Stockholm i ett inlägg på Facebook.

Gilla artikeln på Facebook

Den ryska ambassaden uppger sig den senaste tiden ha tagit emot “talrika förfrågningar från svenska medborgare”, främst från barn och äldre.

Det ska röra sig personer som ber Ryssland att “inte anfalla Sverige”.

“Vi betraktar dessa farhågor som en direkt följd av en makalös propagandakampanj som utspann sig i svenska medier på lokalpolitikers initiativ för att blåsa upp en grundlös rysskräck. I egenskap av Ryska Federationens diplomatiska beskickning förklarar vi på ett ansvarsfullt sätt att vårt land inte hade och inte har för avsikt att angripa Sverige”, står det vidare i inlägget.

Tvärtom uppger man sig vilja ha “goda grannskapsförhållanden” med Sverige och “utveckla en ömsesidigt fördelaktig dialog” på “alla områden”. Inklusive när det gäller säkerhetspolitik, vilket man “vid flera tillfällen officiellt föreslagit åt Stockholm men ständigt fått avslag eller bemötts med dödstystnad”, skriver ambassaden.

Påståenden om att Ryssland skulle vilja kriga i Sverige syftar enligt inlägget på att “övertyga vanliga skattebetalare om att man behöver satsa mer pengar för militära behov och lydigt följa instruktioner från andra sidan oceanen”.