Meer dan $30 miljoen gestolen in Crypto.com Hack

0
86
ViChizh/Shutterstock.com

Er vond een aanzienlijke hack plaats op de populaire cryptocurrency-uitwisseling Crypto.com. De hack leidde ertoe dat meer dan $30 miljoen aan crypto werd gestolen in de vorm van 4.836,26 Ethereum en 443,93 bitcoin.

Wat is er met Crypto.com gebeurd?

De hack vond plaats op 17 januari 2022 en het bedrijf gaf uiteindelijk een verklaring af in een blogpost op 20 januari 2022. Daarin ging het bedrijf in op de hack, brak uit hoeveel crypto werd gestolen en legde uit hoe het loste de situatie voor zijn gebruikers op.

GERELATEERD Wat is Ethereum en wat zijn slimme contracten?

Op het moment van schrijven is de huidige waarde van de ETH $ 15,2 miljoen en de BTC $ 18,6 miljoen, waarmee het totaal op $ 33,8 miljoen komt. Dat is veel geld dat rechtstreeks wordt opgenomen van mensen die de website gebruiken om crypto te kopen en verkopen.

Gelukkig voor de gebruikers van de website, beweert Crypto.com dat iedereen van wie hun geld is gestolen de aanzienlijke verliezen volledig is vergoed. In totaal werden 483 gebruikers getroffen.

Dat is natuurlijk een grote klap voor het bedrijf zelf, maar het is goed om te zien dat het goed heeft gedaan voor zijn gebruikers, vooral omdat de hack volledig uit handen van de gebruiker was.

Uit de blogpost, hier is wat Crypto.com zei dat er gebeurde:

Op maandag 17 januari 2022 om ongeveer 12:46 uur UTC hebben de risicobewakingssystemen van Crypto.com ongeautoriseerde activiteiten gedetecteerd op een klein aantal gebruikersaccounts waar transacties werden goedgekeurd zonder dat de 2FA-authenticatiecontrole door de gebruiker werd ingevoerd. Dit leidde tot een onmiddellijke reactie van meerdere teams om de impact te beoordelen. Alle opnames op het platform werden opgeschort voor de duur van het onderzoek. Alle getroffen accounts zijn volledig hersteld. Crypto.com heeft alle 2FA-tokens van klanten ingetrokken en aanvullende beveiligingsmaatregelen toegevoegd, waardoor alle klanten opnieuw moesten inloggen en hun 2FA-token moesten instellen om ervoor te zorgen dat alleen geautoriseerde activiteit zou plaatsvinden. De uitvaltijd van de opname-infrastructuur was ongeveer 14 uur en opnames werden hervat om 17:46 uur UTC, 18 januari 2022.

Wat doet Crypto.com om het te repareren?

Behalve het teruggeven van geld aan gebruikers, verbetert het bedrijf ook zijn beveiligingsmaatregelen om iets te voorkomen als dit weer gebeurt. Een hack kan ongelooflijk schadelijk zijn voor het vertrouwen van klanten, vooral als je het hebt over een plek waar gebruikers aanzienlijke bedragen in stoppen.

Advertentie

Ten eerste heeft het bedrijf een beveiligingslaag toegevoegd die een verplichte vertraging van 24 uur met zich meebrengt tussen de registratie van een nieuw op de witte lijst geplaatst opnameadres en de eerste opname.

Crypto.com heeft ook een zogenaamd wereldwijd accountbeschermingsprogramma toegevoegd. (WAPP), waarvan het zegt dat het een “aanvullende bescherming en beveiliging is voor gebruikersgelden die worden bewaard in de Crypto.com-app en de Crypto.com Exchange.”

Kortom, het beschermt geld als een derde partij ongeautoriseerde toegang krijgt tot een account en geld opneemt zonder toestemming van de gebruiker. Het herstelt tot $ 250.000 voor gekwalificeerde gebruikers (u moet bepaalde dingen in uw account hebben om in aanmerking te komen, wat wordt uitgesplitst in de blogpost van het bedrijf).

GERELATEERDOpera heeft om de een of andere reden zojuist een cryptobrowser gelanceerd

Het zal interessant zijn om kijken of Crypto.com zijn gebruikers kan behouden’ vertrouwen of als de hack ervoor zorgt dat ze een andere cryptocurrency-uitwisseling zoeken. Het lijkt erop dat het bedrijf de juiste dingen doet om het probleem op te lossen en te voorkomen dat het opnieuw gebeurt, maar dat is niet altijd genoeg.

LEES VOLGENDE

  • › Wat doet “BB” Gemiddeld, en hoe gebruik ik het?
  • › Hoe u meer Ethernet-poorten aan uw router kunt toevoegen
  • › Een trage iPhone versnellen
  • › Heb je nog steeds een VPN nodig voor openbare wifi?
  • › Stop met het afsluiten van uw Windows-pc
  • › Nee, iPhones zijn niet duurder dan Android-telefoons