Krijgt u nog steeds gratis G Suite? Maak je klaar om te betalen

0
80
Andy Dean Photography/Shutterstock.com

Er zijn een heleboel oude G Suite-accounts die gratis toegang krijgen tot de reeks apps van Google. Die dagen zijn echter geteld, aangezien Google eindelijk deze grootvader-accounts doodt en verwacht dat deze gebruikers betalen voor Google Workspace op 1 mei 2022.

GERELATEERDWat is Google Workspace en vervangt het G Suite volledig?

Google stopte in 2012 met het aanbieden van gratis g Suite-accounts, maar het bedrijf stond tonnen gebruikers toe hun gratis accounts actief te houden. Iedereen met een aangepast domein kan zich aanmelden voor deze accounts en toegang krijgen tot Gmail en de meeste hulpprogramma's van Google. Als Google deze gratis accounts stopzet, zullen veel gebruikers zeker van streek raken, maar het is moeilijk om boos te zijn als je iets meer dan tien jaar gratis krijgt.

De beëindigde abonnementen worden de “G Suite legacy gratis editie,” dus als je een van die accounts gebruikt, moet je overstappen naar Google Workspace (en beginnen met betalen). Als u gratis wilt gaan, kunt u ook een standaard @gmail.com-account krijgen, hoewel u uw aangepaste domein en enkele andere functies die G Suite vroeger bood, kwijtraakt.

Als u ervoor kiest dit niet te doen om die kant op te gaan, zal Google abonnementen automatisch upgraden "op basis van de functies die u momenteel gebruikt" op 1 mei (u moet hiervoor wel facturering instellen). Als u niet upgradet, schort Google uw account op.

Advertentie

Google biedt mensen die ervoor kiezen om te upgraden ook een korting op een jaar betaalde service, wat een mooi vredesaanbod is. Dat compenseert echter nauwelijks het feit dat sommige gebruikers allerlei dingen op deze accounts hebben gekocht en misschien niet willen beginnen met betalen. Helaas worden aankopen en abonnementen niet overgezet naar een gratis Gmail-account, dus gebruikers moeten mogelijk upgraden om hun spullen te behouden.

Als u meer wilt weten over deze wijziging, heeft Google een gedetailleerde FAQ die u door het overgangsproces leidt.

GERELATEERD: Een Gmail-account maken

LEES VOLGENDE

  • › Heb je nog steeds een VPN nodig voor openbare wifi?
  • › Wat doet “BB” Gemiddeld, en hoe gebruik ik het?
  • › Hoe u de oplaadpoort van uw iPhone schoonmaakt
  • › Hoe u meer Ethernet-poorten aan uw router kunt toevoegen
  • › Nee, iPhones zijn niet duurder dan Android-telefoons
  • › Stop met het afsluiten van uw Windows-pc