Hva er de beste digitale betalingstjenestene å begynne å bruke?

0
105

Kontanter pleide å være kongen, men de fleste av oss har lommebøker blottet for papir og mynter i disse dager. I stedet betaler flere og flere kunder digitalt, og dropper til og med magnetstripe og chipkort i prosessen. Dette er den digitale betalingstjenestetiden, og tiden er inne for å omfavne den som passer dine behov.

Hva er en digital betalingstjeneste?

Digitale betalingstjenester er ganske selvforklarende. I hovedsak faller enhver tjeneste som lar deg betale digitalt for varer og tjenester til bedrifter og enkeltpersoner uten kontanter, sjekker, debetkort eller kredittkort i denne kategorien.

Innholdsfortegnelse

  De kan fortsatt kobles til bankkontoen eller kredittkortet ditt, men disse betalingsmetodene er aldri eksponert for hvem du enn betaler. Noen digitale betalingstjenester lar deg betale for ting personlig ved hjelp av en smarttelefon eller en smartklokke.

  Hva bør en digital betalingstjeneste gjøre?

  Ideelt sett bør den digitale betalingstjenesten du velger, la deg betale for ting online og personlig hos en forhandler. Du vil kanskje også ha en måte å gi penger til venner og familie enkelt, uten å måtte vente på bankoverføringer eller håndtere kontanter fra minibanker. En måte å foreta felles betalinger på (som å dele en restaurantregning) kan også være en viktig funksjon.

  I tillegg til å være praktisk, må en digital betalingstjeneste være sikker! Mange av disse tjenestene er attraktive for nettbetalinger fordi de ikke eksponerer bank- eller kredittkortopplysningene dine for noen. De har også en tendens til å ha beskyttelsespolitikk på plass som vil betale pengene tilbake hvis du er utsatt for svindel. Leverandører som bruker disse betalingsplattformene oppmuntres til å gjøre ærlige forretninger, eller de risikerer å bli kastet ut.

  Den tredje viktige tingen disse tjenestene bør tilby er bred aksept. Hvis du ikke trygt kan legge igjen kontanter og kort hjemme i visshet om at du kan betale med tjenesten din, hjelper det ikke! Siden bank-og-betal-terminaler nå er så vanlige, har tjenester som tilbyr NFC-betaling (nærfeltskommunikasjon) generelt dette kravet satt opp

  Hvordan mobilenhetsbetaling fungerer

  Der er flere måter å bruke en digital betalingstjeneste på. I dag har de fleste smarttelefoner og smartklokker NFC-funksjoner, den samme teknologien som brukes av tap-og-betal-kort. Med en digital betalingstjeneste satt opp, må du trykke enheten din på en betalingsterminal, vanligvis etter å ha tastet inn en pinkode eller utført en biometrisk verifisering.

  Når du gjør app-til-app-transaksjoner med noen, vil du bruk en internettforbindelse for å overføre penger, slik at du ikke trenger å være på samme sted. Noen tjenester kan også bruke QR-koder for betaling. For eksempel vil det være en QR-kode utstilt i butikken; du bruker betalingsappen til å skanne QR-koden, angi et beløp og fullføre betalingen.

  De beste digitale betalingstjenestene

  Hvilke digitale betalingstjenester som fungerer best for deg vil i stor grad avhenge av hvor i verden du bor. Listen over utvalgte betalingstjenester nedenfor er valgt fra et amerikansk perspektiv, og amerikanske lesere vil finne at de er allment akseptert og praktisk.

  Apple Pay

  Apple Pay er en digital betalingstjeneste integrert i de fleste Apple-enheter. Du kan bruke en iPhone eller Apple Watch til å trykke-og-betale i butikker, og du kan betale for ting på nettet på nettsteder som støtter det. Airbnb støtter for eksempel Apple Pay, og du kan bruke FaceID eller TouchID på en iPhone eller Mac for å bekrefte kjøpet. Apple Pay er gjort enda kraftigere takket være Apples eget interne kredittkort, som er fullt integrert med Apple Pay.

  Google Pay

  Google Pay er en flott løsning for Android-brukere som leter etter en Apple Pay-konkurrent.  Den tilbyr et veldig likt sett med funksjoner og lar deg betale for varer i butikk på en bank-og-betal-terminal, på nettsteder og i Google Play-butikken.

  Samsung Pay

  Samsung Pay er Samsungs interne digitale betalingsløsning som fungerer med Galaxy-telefoner så langt tilbake som Galaxy Note 5 fra 2015. Den fungerer også med et utvalg Samsung-smartklokker, men det er ikke en like omfattende liste som telefonmodellene.

  Noen Galaxy-telefoner (som Note 10+) har en magnetisk sveipesimulator, så de vil fungere med kortterminaler som ikke har tap-og-betal. Dessverre er denne funksjonen fjernet med nyere telefonmodeller som Galaxy S21.

  Samsung Pay er en utmerket tjeneste hvis du allerede bruker en kompatibel enhet, men du vil ikke finne nettsteder som tilbyr det. Hvis du ønsker å sende penger til en annen Samsung Pay-bruker som ikke er en bedrift, må dere begge søke om og ha et Samsung-debetkort, noe som sterkt begrenser hvor nyttig funksjonen er.

  PayPal

  PayPal er sannsynligvis den mest kjente digitale betalingstjenesten på nett. Det er selskapet som gjorde ideen om å ha en mellommann mellom kredittkortet ditt og nettbutikkene populær i utgangspunktet.

  Selv om PayPal har blitt et av de beste stedene å betale for ting eller å få betalt, vet du kanskje ikke at du også kan betale for ting med PayPal i butikken. Selv om dette oppnås ved hjelp av PayPal-appen og en QR-kode satt opp av bedriftseieren. Det er ikke på langt nær så praktisk eller universelt som trykk-og-betal, men det er et utmerket tillegg hvis du allerede er PayPal-bruker og kjenner noen få steder i nabolaget som tilbyr det.

  PayPal gjør det enkelt å sende penger til familie og venner, som deretter kan bruke dem direkte på nettet eller ta dem ut til en tilknyttet bankkonto.

  Kontantapp

  Cash App er en finansiell tjeneste som gjør arbeidet med digitale betalinger mye enklere enn faktiske kontanter. Først og fremst gjør det det enkelt og raskt å flytte penger mellom venner og familie, så lenge de alle har Cash-appen. Du kan få et virtuelt debetkort knyttet til appkontosaldoen din og ta ut penger til bankkontoen din.

  Selv om Cash App ikke tilbyr en måte å trykke-og-betale i en butikk, er deres virtuelle debetkort fungerer med Apple Pay, så du kan bruke penger som andre sender deg på Cash App på en terminal på denne måten.

  Venmo

  Venmo er en digital betalingstjeneste som eies av PayPal, med fokus på å flytte penger mellom enkeltpersoner. Du kan bestille et fysisk kort for bruk i butikk eller betale med QR-kode i butikker som støtter det. Brukere kan overføre penger fra Venmo til en bankkonto hvis de trenger det.

  Digitale betalinger er fremtiden

  Kontanter vil fortsatt eksistere en stund ennå, men digitale betalingstjenester er i ferd med å en bulk i bruken av fysiske penger, takket være deres hastighet og bekvemmelighet. Kombinert med økt bruk av kryptovalutaer, kan det komme en dag da det eneste stedet du ser mynter og sedler er på et museum!