Høyesterett på Himachal HC-ordre: Er dette latin?

0
88

Dette er ikke første gang at toppretten har uttrykt forferdelse over “uforståelige” HC-dommer.

HØYESTERETT uttrykte mandag forferdelse over måten en dom ble skrevet på av Himachal Pradesh High Court og sa at den kanskje må returneres for omskrivning.

I leder av en benk med to dommere, Justice KM Joseph spurte senioradvokat Nidhesh Gupta, som representerte den ankende part, hva Høyesterett prøvde å si. «Hvordan forstår vi dette? Er dette latin,» lurte dommer Joseph på som Gupta svarte at selv han ikke er i stand til å forstå det samme.

Benken, som også består av justitiarius PS Narasimha, sa at den kanskje må returnere dommen til HC for omskrivning. Senioradvokaten fortalte deretter til benken at det var en tvist om eiendom og at han kunne forklare seg fra tingrettens avgjørelse, som var veldig klar, og fra deler av Høyesteretts kjennelse som han kunne gjøre klart. Retten ba ham deretter sitte sammen med advokaten for den andre siden og se om saken kunne løses i minnelighet om to uker.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Dette er ikke første gang at toppretten har uttrykt forferdelse over «uforståelige» HC-dommer. I mars 2021 gjorde en benk med to dommere av dommerne D Y Chandrachud og MR Shah klart sin irritasjon over en dom fra Himachal Pradesh High Court og observerte: «Vi er ved slutten av vitsen. Dette skjer gjentatte ganger.”

Idet han tok opp en anke inngitt av State Bank of India mot HC-dommen 27. november 2020, spurte Justice Chandrachud på hindi: “Hva er denne dommen som er skrevet?” “Jeg forstod ikke noe. Det er lange, lange setninger. Så dukker det opp et merkelig komma et sted. Jeg forstod ikke noe. Jeg har begynt å tvile på min egen forståelse…. Jeg måtte bruke tigerbalsam,» hadde Justice Shah sagt.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd