Høyesterett opprettholder NCLAT-ordre om å avvikle Devas

0
82

National Company Law Tribunal hadde beordret avvikling av Devas 25. mai 2021 etter en begjæring fra Antrix. Dette ble bekreftet av NCLAT 8. september 2021.

Høyesterett opprettholdt mandag kjennelsen National Company Law Appellate Tribunal (NCLAT) om avvikling av Devas (Digital Enhanced Video and Audio Services) Multimedia Private Limited, som i samarbeid med ISRO& #8217;s romarm Antrix Corporation hadde som mål å levere video-, multimedia- og informasjonstjenester via satellitt til mobilmottakere i kjøretøy og mobiltelefoner over hele India.

Retten uttalte at det er et tilfelle av “svindel av en stor størrelse som ikke kan børstes under teppet, som en privat lis (dress).”

En benk med dommerne Hemant Gupta og V Ramasubramanian avviste anken inngitt av Devas. Retten uttalte at «tribunalets funn, (a) at en offentlig storhet ble delt ut til fordel for Devas, i strid med den offentlige orden i India; (b) at Devas forledet Antrix/ISRO til å inngå en MoU etterfulgt av en avtale ved å love å tilby noe som ikke eksisterte på det tidspunktet og som ikke ble til stede selv senere; (c) at lisensene og godkjenningene var for helt andre tjenester; og (d) at tjenestene som tilbys ikke var innenfor rammen av SATCOMs retningslinjer osv. faktisk bekreftes av registre.”

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Justice Ramasubramanian skrev for benken, “Hvis frøene til det kommersielle forholdet mellom Antrix og Devas var et produkt av svindel begått av Devas, hver del av planten som vokste ut av disse frøene, slik som avtalen, tvistene, voldgiftsdommer osv. er alle infisert med svindelgiften.

Forklart |Hvorfor betegnet NCLAT Devas-Antrix-avtalen som svindel

National Company Law Tribunal hadde beordret avvikling av Devas 25. mai 2021 etter en begjæring fra Antrix. Dette ble bekreftet av NCLAT 8. september 2021.

Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

I voldgiftssaker vedtok voldgiftsdomstolen i International Chamber of Commerce (ICC) en dom 9. september 2015 som påla Antrix å betale Devas 562,5 millioner dollar med enkel rente på 18 % per år.

Devas argumenterte i sin anke. for SC at det faktiske motivet bak Antrix som søkte å avvikle Devas var å frata Devas ICC-tribunalets pris, og at det ville sende en feil melding til internasjonale investorer.

Den høyeste domstolen sa at den ikke fant noen fordel. i argumentet.

Dommen sa at “et svindelprodukt er i konflikt med den offentlige politikken til ethvert land inkludert India. De grunnleggende forestillingene om moral og rettferdighet er alltid i konflikt med svindel, og derfor kan motivet bak handlingen utført av svindelofferet aldri stå som et hinder.”

Høyesteretten sa at den ikke vet om handlingen til Antrix i å søke avvikling av Devas kan sende en feil melding til investorfellesskapet, men la til at “å la Devas og dets aksjonærer høste fordelene av deres uredelige handlinger kan likevel sende en annen feil melding … at ved å bruke uredelige midler og ved å bringe inn en investering i India på en sum på 579 crore Rs, kan investorene håpe å få titusenvis av crore, selv etter å ha tatt av Rs 488 crore.”

Devas hadde klart å bringe investeringer på Rs 579 crore inn i India, men Rs 488 crore ble senere tatt ut av landet for å opprette et datterselskap i USA.

Den høyeste domstolen var ikke enig med Devas’s påstand om at FIR fra CBI for lovbrudd som kan straffes i henhold til seksjon 420, lest med seksjon 120B IPC, ennå ikke er tatt til sin logiske slutt.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd