Een trage iPhone versnellen

0
163
Neirfy/Shutterstock.com

Sinds “upgrade” je iPhone is niet mogelijk zonder een nieuwe te kopen, het kan frustrerend zijn als je smartphone langzamer begint te worden. Dus hoe weet je of het het natuurlijke verouderingsproces is of niet, en wat kun je er precies aan doen?

Inhoudsopgave

< /p>

Wat is de oorzaak van een trage iPhone?
Herstarten kan softwareproblemen oplossen
Schakel de energiebesparende modus uit
Overweeg de batterij te vervangen
Gratis Meer ruimte
Sluit je widgets weg
Scan je gezicht of vingerafdruk opnieuw
Schakel transparantie- en bewegingseffecten uit
YMMV: een harde herstart kan helpen
Het bijwerken van je telefoon kan helpen ( Meestal)
Overweeg om uw apparaat te wissen
U kunt uw iPhone altijd meenemen naar Apple

Wat is de oorzaak van een trage iPhone?

Een trage iPhone kan door verschillende problemen worden veroorzaakt. De meest voor de hand liggende is veroudering, een probleem dat uiteindelijk alle smartphones zal treffen. Omdat nieuwere iPhone-modellen sneller zijn, met meer cores, betere GPU's en meer RAM; de nieuwste software is gemaakt met performante apparaten in het achterhoofd in plaats van oudere hardware.

Apple zal iPhones over het algemeen ongeveer zeven jaar ondersteunen vanaf het moment dat het apparaat voor het eerst werd geproduceerd. Dit omvat software-updates, maar ook service voor items zoals batterijen of vervangende displays. Uw iPhone zal waarschijnlijk ruim voor die tijd oud beginnen te worden.

GERELATEERDEen iPhone bijwerken

Voor moderne apparaten kunnen prestatieproblemen te wijten zijn aan softwareproblemen. Dit omvat bugs in iOS, het besturingssysteem van de iPhone, die op een later tijdstip mogelijk worden gepatcht. Daarom wordt aanbevolen dat u uw iPhone bijwerkt naar de nieuwste versie van iOS als u problemen ondervindt.

Hardwareproblemen kunnen ook vertraging veroorzaken, wat te wijten kan zijn aan een fabrikantfout of fysieke schade. Batterijen gaan bijvoorbeeld achteruit naarmate ze ouder worden en sommige kunnen een punt bereiken waarop ze niet voldoende stroom kunnen leveren zonder onaanvaardbaar snel leeg te lopen

Advertentie

Vertraging kan zich voordoen als lange pauzes, bijvoorbeeld bij het ontgrendelen van uw apparaat. U merkt misschien dat uw apparaat schokkerig is en niet reageert, zoals bij het scrollen op het startscherm of een lange webpagina. U kunt zelfs meer crashes tegenkomen wanneer u meer geheugenintensieve taken uitvoert.

Je kunt je iPhone benchmarken met een gratis app genaamd Geekbench. Dit kan u helpen te meten of een van de onderstaande tips een duidelijke verbetering van de prestaties van uw apparaat heeft opgeleverd. Houd er rekening mee dat synthetische benchmarks zoals deze niet altijd noodzakelijk een indicatie zijn van prestaties in de echte wereld, dus neem je resultaten met een korreltje zout.

GERELATEERD: Mythen over batterijlevensduur voor mobiele telefoons, tablets en laptops ontkrachten

Herstarten kan softwareproblemen oplossen

Maar eerst wat advies dat door de eeuwen heen is doorgegeven: schakel het bij twijfel uit en weer in. Als je iPhone net begint te werken en je hebt nog geen power cycle geprobeerd, dan is dit een goede plek om te beginnen.

Om dit op een moderne iPhone met Face ID (geen home-knop) te doen, houdt u de aan/uit-knop en het volume omhoog totdat u de &#8220 ziet ;Schuif om uit te schakelen” schuifregelaar verschijnen. Schuif het, wacht tot het apparaat is uitgeschakeld en schakel het vervolgens weer in door de aan/uit-knop ingedrukt te houden. Je kunt dit op oudere apparaten (met een home-knop) doen door simpelweg de aan/uit-knop ingedrukt te houden.

GERELATEERD: Waarom het opnieuw opstarten van uw telefoon ervoor zorgt dat deze beter presteert en veelvoorkomende problemen oplost

Slow Power-modus uitschakelen

Low Power-modus ( LPM) is handig om de levensduur van de batterij te verlengen, maar dat extra sap gaat ten koste van de prestaties. U kunt dit zien wanneer u uw apparaat vergelijkt met LPM ingeschakeld, aangezien uw scores veel lager zullen zijn.

Advertentie

Schakel de functie uit door Instellingen > Batterij > Low Power-modus. Je kunt het ook uitschakelen via het bedieningspaneel of automatiseren met snelkoppelingen.

Overweeg om de batterij te vervangen

Als je batterij in slechte staat is vorm, kan uw iPhone uw iPhone onderklokken om de levensduur van de batterij te verlengen. Het idee hier is dat een iPhone die langzamer werkt, minder stroom verbruikt, waardoor je batterij langer meegaat.

U kunt de huidige status van uw batterij controleren onder Instellingen > Batterij > Batterij Gezondheid. Let goed op de "Performance Capability" gebied hier. Als uw iPhone geen “Piekprestatievermogen” de batterij kan langzamer worden.

Batterijen gaan over het algemeen maar een paar jaar mee bij regelmatig gebruik. Er is geen gouden getal, maar een “Maximale Capaciteit” van 70% betekent dat uw iPhone meer dan een kwart van zijn totale gebruiksduur heeft verloren. Of er nu prestatieproblemen zijn opgetreden of niet, het is een goed idee om uw batterij in dat stadium te vervangen, tenzij u van plan bent de telefoon volledig te vervangen.

Maak wat ruimte vrij

Een iPhone die worstelt om ruimte, is een iPhone die worstelt om te ademen. Apple definieert geen minimale hoeveelheid vrije ruimte die u op elk moment op uw apparaat beschikbaar zou moeten hebben, maar als u ziet dat "Je iPhone had geen ruimte" veel fouten, de prestaties kunnen eronder lijden.

Ga naar Instellingen > Algemeen > iPhone-opslag om te kijken hoeveel vrije ruimte je hebt en verwijder vervolgens apps en andere dingen om ruimte vrij te maken. Een eenvoudige manier om iets van een paar honderd megabytes tot hele gigabytes aan ruimte vrij te maken, is door uw internetcache te verwijderen onder Instellingen > Safari > Geschiedenis en websitegegevens wissen.

Sluit je widgets af

iPhone-widgets geven je toegang tot informatie zoals de weersvoorspelling of aandeleninformatie op je startscherm. Ze zijn leuk om te hebben, maar ze kunnen je smartphone mogelijk vertragen, vooral als het een ouder model is. Overweeg om uw widgets te dumpen om te zien of de prestaties zijn verbeterd.

Met name aangepaste widgets die gegevens uit onorthodoxe bronnen halen en aangepaste pictogrammen staan ​​erom bekend de prestaties op je iPhone te vertragen.

Scan je gezicht of vingerafdruk opnieuw< /h2>

Voelt het ontgrendelen van uw apparaat langzamer aan dan vroeger? Dit kan een bijwerking zijn van een verouderde iPhone, maar het kan ook te maken hebben met kleine verschillen in je uiterlijk. Als je een iPhone met Face ID gebruikt, overweeg dan om je uiterlijk opnieuw te scannen onder Instellingen > Gezichts-ID & Toegangscode.

Advertentie

Je kunt je vingerafdruk ook opnieuw scannen als je een iPhone hebt die gebruikmaakt van een Touch ID-sensor in plaats daarvan onder Instellingen > Touch-ID & Toegangscode. Het schoonmaken van de Face ID- en Touch ID-sensoren kan ook helpen.

Transparantie- en bewegingseffecten uitschakelen

Oudere apparaten hebben minder krachtige grafische mogelijkheden, wat kan leiden tot slechte prestaties in gebieden waar transparantie wordt gebruikt. Ga naar Instellingen > Toegankelijkheid > Weergeven & Tekstgrootte en schakel “Transparantie verminderen” om dit effect uit te schakelen.

Bewegingseffecten omvatten de mooie animaties die worden afgespeeld wanneer u het startscherm opent. Het uitschakelen van deze kan oudere apparaten helpen, en zal op zijn minst de illusie wekken van een iets vlottere interface. U kunt dit doen onder Instellingen > Toegankelijkheid > Beweging door de functie “Reduce Motion” toggle.

YMMV: een harde herstart kan helpen

In sommige kringen zijn er geruchten dat het herstarten van je iPhone met de standaard &# 8220;goede” methode is niet altijd voldoende. Sommige gebruikers beweren dat Apple hen heeft opgedragen om “hard” hun apparaten opnieuw op te starten en dat ze hierdoor prestatieverbeteringen hebben gezien.

We kunnen niet instaan ​​voor de resultaten, maar u kunt het zelf proberen als u problemen ondervindt. Houd er rekening mee dat dit hetzelfde is als het rechtstreeks loskoppelen van de batterij of het uit uw computer trekken van het netsnoer. Het kan leiden tot gegevensverlies in sommige apps.

Advertentie

Met dat in gedachten, als er een back-up van uw iPhone is gemaakt op iCloud en u momenteel niets missiekritiek doet, heeft u waarschijnlijk niet veel te verliezen. Om een ​​moderne iPhone die Face ID gebruikt (geen home-knop) opnieuw te starten, forceer je het volgende: druk op volume omhoog en laat los, druk op volume lager en laat los, houd de zijknop ingedrukt totdat je het Apple-logo ziet.

Op een iPhone 7 en 7 Plus, houd de volume-omlaag- en zijknop ingedrukt totdat je het Apple-logo ziet. Houd op een iPhone 6s of ouder de aan/uit-knop en de home-knop ingedrukt totdat je het Apple-logo ziet.

Deze truc zou waarschijnlijk alleen moeten worden gereserveerd voor moderne apparaten die zich abnormaal langzaam gedragen.

< h2 role="heading" aria-level="2">Uw telefoon bijwerken kan (meestal) helpen

Het bijwerken van je telefoon kan bugs oplossen die prestatieproblemen veroorzaken, dus overweeg om naar Instellingen > Algemeen > Software-update en installeren van openstaande patches.

Maar dit is een tweesnijdend zwaard als het gaat om grote updates, vooral op oudere apparaten. Veel gebruikers melden problemen met vroege versies van grote iOS-upgrades (bijvoorbeeld van iOS 14 naar iOS 15) en deze hebben de neiging om oudere apparaten het hardst te treffen.

In dit geval wil je misschien wachten tot Apple komt de onvermijdelijke stabiliteitsoplossingen uit voordat u gaat upgraden zodra de nieuwste versie beschikbaar is.

Overweeg het wissen van uw apparaat

Als het echt zo is slecht is, wilt u misschien uw apparaat wissen onder Instellingen > Algemeen > iPhone overzetten of resetten. U kunt ervoor kiezen om “Wis alle inhoud en instellingen” waarmee alles op je iPhone wordt verwijderd.

Advertentie

U kunt dan herstellen vanaf iCloud- of iTunes-back-up, maar soms raadt Apple dit af als vermoed wordt dat een softwareprobleem uw probleem veroorzaakt.

U kunt altijd Neem je iPhone mee naar Apple

Als je je iPhone meeneemt naar Apple (zelfs als deze buiten de garantie valt), kan het bedrijf een diagnose op je apparaat uitvoeren om eventuele voor de hand liggende problemen op te sporen. Er worden geen kosten in rekening gebracht tenzij u ermee instemt om werk op uw apparaat te laten doen, dus er is weinig te verliezen.

GERELATEERDEen Apple Store- of Genius Bar-afspraak maken

Veruit de meest voorkomende problemen die worden gedetecteerd, hebben betrekking op de batterij. Het vervangen van iPhone-batterijen is relatief goedkoop, maar als uw apparaat erg oud is, wilt u misschien uw geld op een vervanging zetten (die in plaats daarvan langer meegaat).

Overweeg of dit het juiste moment is om uw iPhone te vervangen . Je kunt altijd proberen de batterij zelf te vervangen of dit door een goedkopere derde partij laten doen.

LEES VOLGENDE

  • › Wat doet “BB” Gemiddeld, en hoe gebruik ik het?
  • › Hoe u meer Ethernet-poorten aan uw router kunt toevoegen
  • › Hoe u de oplaadpoort van uw iPhone schoonmaakt
  • › Heb je nog steeds een VPN nodig voor openbare wifi?
  • › Nee, iPhones zijn niet duurder dan Android-telefoons
  • › Stop met het afsluiten van uw Windows-pc