Australia lider av den dødeligste pandemidagen ettersom Omicron driver opp sykehustilfeller

0
96

Kunder sitter utenfor en kafé på Bondi Beach i Sydney, Australia, lørdag 8. januar 2022. (AP Photo/Mark Baker)

Australia led tirsdag sin dødeligste dag av pandemien da et raskt bevegende Omicron-utbrudd fortsatte å øke sykehusinnleggelsesratene til rekordnivåer, selv om daglige infeksjoner avtok litt. Australia håndterer sitt verste COVID-19-utbrudd, drevet av Omicron-varianten av koronaviruset som har plassert flere mennesker på sykehus og intensivbehandling enn noen gang under pandemien.

Totalt 74 dødsfall ble registrert sent på formiddagen mellom New South Wales, Victoria og Queensland, Australias tre mest folkerike stater, som overskred det forrige nasjonale høydepunktet på 57 forrige torsdag, viste offisielle data.

“I dag er en veldig vanskelig dag for vår stat,” New South Wales statsminister Dominic Perrottet sa under en mediebriefing da staten rapporterte om 36 dødsfall, en ny pandemihøyde. Perrottet, som konsekvent har utelukket alle tøffe fortauskanter på grunn av høye vaksinasjonsnivåer, sa at sykehus fortsatt kan takle det økende antallet innleggelser . “Til tross for utfordringene er de ikke unike for resten av verden,” sa han.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Midt i økende sykehusinnleggelser erklærte Victoria tirsdag en “kode brun” på sykehus, vanligvis reservert for kortere nødsituasjoner, som vil gi sykehusene makt til å kansellere ikke-hastende helsetjenester og kansellere permisjoner for ansatte.

Traffic marshalls direkte biler på en gjennomkjørt COVID-19-testklinikk på Bondi Beach i Sydney, Australia, lørdag 8. januar 2022. (AP Photo/Mark Baker)

Myndighetene har sagt at uvaksinerte yngre mennesker utgjør et “betydelig antall” av landets sykehusinnleggelser. Selv om statene prøver å unngå nedstengninger og holde virksomheter åpne, tok den australske forbrukertilliten en knekk i forrige uke, viste en ANZ-undersøkelse på tirsdag, da Omicron-stigningen utløste selvpålagte nedstengninger og kvalt spending.Omicron har også svekket statsminister Scott Morrisons godkjenningsvurderinger, ifølge en mye overvåket meningsmåling på tirsdag, og satte opposisjonen Labour i en ledende posisjon måneder før et føderalt valg.

Litt over 67 000 nye infeksjoner ble rapportert i New South Wales, Victoria, Queensland og Tasmania, ned fra et nasjonalt høydepunkt på 150 000 forrige torsdag. Andre stater skal rapportere senere. Australia har rapportert om 1,6 millioner infeksjoner siden pandemien begynte, hvorav rundt 1,3 millioner var de siste to ukene. Totalt antall dødsfall var 2757.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste verdensnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.