Analys: Johnson sitter löst vid misstroendeomröstning

0
72

SVT:s Europakorrespondent David Boati tror att Boris Johnson sitter löst till vid en misstroendeomröstning. Britterna har gjort stora personliga uppoffringar under pandemin, säger han i en analys. – Då sticker det förstås i ögonen om eliten som beslutat om reglerna struntar i dem. För en omröstning krävs att 54 av underhusets 359 konservativa ledamöter lämnar in ett brev till den så kallade 1922-kommittén – och enligt uppgifter till The Guardian har åtminstone 20 brev redan kommit in. Enligt DN:s Erik de la Reguera är det en fråga om när, snarare än om, det blir en misstroendeomröstning mot Johnson. ”Men bland de som konspirerar mot Johnson finns en rätt stor grupp nyblivna parlamentariker som stressas av uppretade gräsrötter – något som kan leda till misstag vad gäller just tajming”, skriver han i en analys.