Waarom u uw smartphone zonder hoesje zou moeten gebruiken

0
723
Apple

Algemene wijsheid zegt dat u uw kostbare iPhone of Android-smartphone met een hoesje moet beschermen. Voor sommigen is het een goed idee. Maar er zijn enkele sterke redenen waarom de meeste mensen dat misschien niet nodig hebben. We zullen de opties onderzoeken.

Garanties en cloudback-up betekenen minder zorgen

Sommige smartphones, zoals de iPhone, kosten behoorlijk wat geld, waardoor sommige mensen zich begrijpelijkerwijs zorgen maken over onbedoelde schade door vallen of anderszins. Dat is waarschijnlijk de belangrijkste reden waarom mensen een hoesje gebruiken om hun telefoon te beschermen. Gelukkig bieden sommige fabrikanten uitgebreide garanties tegen onopzettelijke schade, waardoor de no-case optie minder risicovol is.

Het AppleCare+-abonnement van Apple dekt bijvoorbeeld twee incidenten van onopzettelijke schade om de 12 maanden met servicekosten: $ 29 voor scherm-/glasschade en $ 99 voor al het andere. U hoeft dus niet zo bang te zijn voor een gebarsten scherm op uw iPhone van $ 800 als zonder AppleCare+.

GERELATEERDEen back-up maken van Android en deze herstellen met Google One

In de Android-wereld biedt Google Preferred Care voor zijn Pixel-telefoons en Samsung biedt Samsung Care+ voor zijn smartphones. Beide bieden vergelijkbare kosten voor onopzettelijke reparaties (bijvoorbeeld $ 29 voor gebarsten schermen).

En als u zich zorgen maakt over het verliezen van uw gegevens als u per ongeluk uw telefoon beschadigt, kunnen geautomatiseerde cloudback-upopties (zoals Apple's iCloud+ of Google's Google One) u geruststellen. Als je je telefoon beschadigt of kwijtraakt, kun je deze gemakkelijk herstellen vanaf een cloudback-up op een nieuw of gerepareerd apparaat.

Advertentie

Het is duidelijk dat deze garantie- en back-upplannen extra geld kosten, dus ze’ niet voor iedereen, maar ze dienen wel als relatief goedkope verzekering tegen schade en gegevensverlies.

Maak uw smartphone gratis

Nu we hebben aangetoond dat u de case kunt overslaan en gerust kunt zijn met een verbeterde garantie en back-upoplossingen, kunt u genieten van de voordelen van case-free leven. Hier zijn er een paar:

 • Kleiner en lichter:Zonder hoesje is je smartphone dunner en lichter en past hij makkelijker in een broekzak of tas. Dat betekent ook dat rubberen hoesjes niet aan de stof blijven haken of pluisjes ophopen.
 • Beter uitzien: Veel mensen kopen mooie smartphones en verbergen ze in gewone zwarte hoesjes. Zonder hoesje kun je de wereld de kleur en schoonheid van het oorspronkelijke ontwerp van je smartphone laten zien.
 • Geen interferentie door gebaren:Sommige smartphonehoesjes interfereren met gebaren, vooral die waarbij vanaf de rand van het scherm naar binnen moet worden geveegd. Zonder koffer zijn die gebaren veel gemakkelijker uit te voeren.
 • Minder afval op de stortplaats:Elk jaar maken fabrikanten miljoenen telefoonhoesjes. Heb je de laatste tijd naar het opruimingsrek van je lokale Target gekeken? Het staat meestal vol met onverkochte apparaatbehuizingen. Als je geen hoesje koopt, is dat een stuk afval minder dat je op de vuilnisbelt hoeft te gooien zodra je telefoon verouderd is. Als genoeg mensen geen hoesjes kopen (en telefoons gemakkelijker te repareren worden), zal de marktomvang van hoesjes krimpen en zal de totale hoeveelheid hoesjes ook dalen.
 • Minder draadloze oplaadinterferentie:< /strong> Natuurlijk zijn er genoeg hoesjes die compatibel zijn met standaarden voor draadloos opladen, zoals MagSafe en Qi, maar sommige zijn duurder dan de alternatieven. Zonder hoesje kun je draadloos opladen zonder enig probleem.

GERELATEERD: Wat is MagSafe voor iPhone en wat kan het doen?

Alternatieve hoesjes: skins, stickers en schermbeschermers

dbrand

In plaats van je iPhone of Android-apparaat in een hoesje te stoppen, zijn er enkele andere opties die niet zoveel gewicht en dikte toevoegen. Om het uiterlijk van een telefoon aan te passen, kun je skins en emblemen gebruiken die stijl (van grillig tot stijlvol en alles daartussenin) en krasbescherming aan de body van je telefoon toevoegen.

GERELATEERDWat is het verschil tussen telefoonhoesjes, beschermers, skins en Hoezen?

Om het scherm van je telefoon te beschermen tegen barsten en krassen, kun je een zeer dunne screenprotector installeren. Dit is een transparant stuk glas of plastic dat aan het oppervlak van het scherm van je smartphone plakt. Schermbeschermers zijn meestal ook minder duur dan hoesjes, wat nog een voordeel is.

Wanneer moet je een hoesje gebruiken

Laten we 8217;s face it: voor sommige mensen zijn smartphonehoesjes nog steeds logisch. Als u bijvoorbeeld een smartphone gebruikt voor essentiële communicatie in een baan met veel inzet, of er een regelmatig gebruikt in een situatie van leven en dood, waarbij iemand zou kunnen overlijden als uw smartphone kapot gaat. Je moet je smartphone beschermen, want je kunt hem niet meteen repareren of vervangen tijdens een noodgeval.

Advertentie

In die gevallen wil je misschien gaan voor een van de zwaarste en meest gewaardeerde smartphonehoesjes die zijn gemaakt, de Otterbox Defender-serie. Ze zijn prijzig, maar ze zullen je smartphone zeker beschermen tegen zware omstandigheden. Zorg ervoor dat u het juiste model voor uw specifieke smartphone vindt voordat u koopt.

OTTERBOX DEFENDER SERIES SCREENLESS EDITION-hoesje voor iPhone 13 (ALLEEN) – ZWART

Een zeer gewaardeerde robuuste iPhone 13-hoes.

Amazon

$ 59.95

Sommige smartphonehoesjes voegen ook een extra batterijduur toe (zodat je langer kunt werken zonder opladen) of verdubbelen als een eenvoudige portemonnee voor belangrijke kaarten zoals je ID of een bankpas. Ze bieden meer gemak dan alleen bescherming, dus ze zijn misschien de extra massa waard.

Maar als je geen smartphonehoesje gebruikt, ben je niet de enige. Volgens Statistia gaat ongeveer 20% van de smartphonebezitters ook caseless. Nu er uitgebreide breukbeveiligingsgaranties en sterker schermglas beschikbaar zijn, kunnen die cijfers in de loop van de tijd alleen maar stijgen. Doe mee aan de revolutie zonder hoesje!

GERELATEERD: De beste iPhone 13-hoesjes van 2021

LEES VOLGENDE

 • › Wat doet “BB” Gemiddeld, en hoe gebruik ik het?
 • › Stop met het afsluiten van uw Windows-pc
 • › Nee, iPhones zijn niet duurder dan Android-telefoons
 • › Heb je nog steeds een VPN nodig voor openbare wifi?
 • › Hoe u meer Ethernet-poorten aan uw router kunt toevoegen
 • › De oplaadpoort van uw iPhone schoonmaken