Waarom u “Good Lock” op uw Samsung Galaxy-telefoon zou moeten gebruiken

0
78
mokjc/Shutterstock.com

Er zijn veel manieren om Android-telefoons aan te passen, maar Samsung Galaxy-apparaten hebben meer tools die je misschien niet kent. "Goed slot" is een reeks apps die diepgaande aanpassingen mogelijk maakt. We laten u zien waarom u het zou moeten gebruiken.

Wat is Samsung Good Lock?

Laten we beginnen met de basis—wat precies is &#8220 ;Goed slot"? In tegenstelling tot wat je misschien uit de naam zou denken, gaat het niet alleen om het vergrendelscherm of de beveiliging. Good Lock bevat een aantal “modules” waarmee verschillende delen van het besturingssysteem kunnen worden aangepast en aangepast.

De Good Lock suite bevat 14 verschillende modules. Ze omvatten de mogelijkheid om het vergrendelingsscherm, meldingen, klokken, multitasking-scherm, navigatiebalk, geluid en meer aan te passen.

Elk van deze modules fungeert als zijn eigen aparte 'app'. 8221; De module voor het vergrendelscherm heet bijvoorbeeld “LockStar,” de module voor notificaties is “NotiStar,” enz. U hoeft niet al deze modules te gebruiken, u kunt gewoon de delen van het besturingssysteem kiezen die u wilt aanpassen. Het is een soort a la carte aangepaste ROM.

GERELATEERD: De Samsung Galaxy Lock Screen-snelkoppelingen aanpassen

Samsung Good Lock downloaden en installeren

Good Lock is niet beschikbaar om te downloaden via de Google Play Store zoals je zou verwachten. In plaats daarvan biedt Samsung het aan via zijn eigen Galaxy Store, die op alle Galaxy-smartphones is geïnstalleerd.

Advertentie

Zoek eerst de Galaxy Store op uw apparaat en zoek naar “Good Lock.& #8221;

Tik op de knop “Installeren” knop om door te gaan en open de app wanneer deze klaar is.

Hier ziet u alle modules die u kunt gebruiken. Ze zijn verdeeld in twee tabbladen—“Eenheid” en “Familie.”

Selecteer een module en u wordt naar de Galaxy Store gebracht om deze te installeren.

Nadat u de module hebt geïnstalleerd, kan deze worden gebruikt in de Good Lock-app.

De 5 beste eigenschappen van Samsung Good Lock

Er is veel dat je kunt doen met Good Lock, het kan in het begin een beetje intimiderend aanvoelen. We beginnen met vijf dingen die je kunt proberen voordat je in het diepe duikt.

Theme Park

“Theme Park” was een beetje zoals Google's "Material You" thema-engine voordat het cool was. Oorspronkelijk kon je een aangepast thema maken op basis van je achtergrond. Het is nu mogelijk om alle kleuren handmatig aan te passen.

Advertentie

Er begint nog steeds een kleurenpalet op basis van je achtergrond, maar dan kun je de accentkleuren naar wens aanpassen. U kunt een heel thema maken of afzonderlijke elementen aanpassen, zoals het paneel Snelle instellingen, pictogrammen en volumeschuifregelaar.

Bediening met één hand+

Grote telefoons kunnen moeilijk met één hand te gebruiken zijn, en Samsung heeft een groot aantal grote telefoons. Deze module, niet te verwarren met eenhandige modus, maakt de navigatieknoppen gemakkelijker met één hand te gebruiken.

“Eenhandsbediening+” stelt u in staat om de Home-, Back- en Recents-knoppen—en meer—aan de zijkanten van het scherm te plaatsen. In plaats van onhandig naar de onderkant van het scherm te reiken, kun je een eenvoudig veeggebaar maken.

GERELATEERD: De modus met één hand gebruiken op Android

Home Up: Share Manager

< p>“Thuis omhoog” is een module die een aantal verschillende delen van je telefoon kan aanpassen, maar degene die volgens mij het handigst is, is de Share Manager. Het ingebouwde deelmenu van Android is niet geweldig en dit stelt je in staat om het een beetje aan te passen.

Je kunt kiezen welke apps je als eerste wilt verschijnen in het deelmenu, draai bij het “Nearby Share” en “URL kopiëren” knoppen en schakel de snelkoppelingen voor contacten uit. Het is erg fijn om wat extra controle te hebben over het deelmenu.

Home Up: Task Changer

Het multitasking-scherm van Android is redelijk goed, maar het kan beter. Mijn tweede favoriete onderdeel van de Home Up-module zijn de Task Changer-instellingen. U kunt het multitasking-scherm er precies zo uit laten zien als u wilt.

Advertentie

Task Changer geeft je vijf verschillende lay-outs om uit te kiezen. Je kunt vasthouden aan de standaard horizontale lijst met kaarten, of gaan voor een radicaal andere "Slim List" van app-namen. Bovendien kun je de lay-out voor grote schermen gemakkelijker maken en andere UI-elementen aan- of uitzetten.

Routines+

We hebben het erover gehad dat Bixby-routines de beste reden zijn om om Bixby te geven. Good Lock voegt nog meer functionaliteit toe aan de toch al geweldige Bixby-routines.

“Routines+” brengt locatiegebaseerde evenementen, triggers die zijn gestart met widget-snelkoppelingen, snelkoppelingen voor vingerafdrukscanners en enkele andere coole dingen. Als je van automatisering houdt, zijn er een aantal hele leuke dingen die je kunt doen met Routines+.

Dit is eigenlijk slechts het topje van de ijsberg als het gaat om Good Lock. Het is jammer dat Samsung deze reeks tools zo'n vreemde naam heeft gegeven, omdat het niet in de buurt komt van alles wat het kan doen. Als je geïnteresseerd bent in de fijnere details van hoe je telefoon werkt, is Good Lock een app van onschatbare waarde.

GERELATEERD: Je moet Samsung's Bixby gebruiken, maar alleen voor routines< /strong>

LEES VOLGENDE

  • › Nee, iPhones zijn niet duurder dan Android-telefoons
  • › Hoe u meer Ethernet-poorten aan uw router kunt toevoegen
  • › Wat doet “BB” Gemiddeld, en hoe gebruik ik het?
  • › Stop met het afsluiten van uw Windows-pc
  • › 6 tips om Microsoft Excel-diagrammen te maken die opvallen
  • › De oplaadpoort van uw iPhone schoonmaken