Trio döms för mord på Årstabron

0
83

Publicerad 19 januari 2022 kl 15.43

Inrikes. Tre män – Abdul Ghaffar Haleem, 30, Kevin Williams, 21, och Toj Kamrani, 28 – dömdes idag för inblandning i det uppmärksammade mordet på Årstabron den 17 september 2020.

Gilla artikeln på Facebook

Natten mellan den 16 och 17 september 2020 sköts en man till döds med fem skott på Årstabron i Stockholm.

Det 27-årige offret lurades till platsen i tron att han skulle fira sin vän Toj Kamranis födelsedag.

Tre män åtalades för att tillsammans ha dödat mannen. Tingsrätten dömer nu alla tre för inblandning i mordet.

Kevin Williams och Toj Kamraniav döms för mord medan Abdul Ghaffar döms för anstiftan av mord.

Williams döms till fjorton års fängelse eftersom han var 20 år när brottet begicks. De andra två får livstids fängelse.

Bevisningen i målet har till stor del bestått av chattar från den krypterade kommunikationstjänsten Anom. Tingsrätten har bedömt att chattarna, tillsammans med annan bevisning, på ett tillförlitligt sätt visar hur mordet planerades, förbereddes och utfördes samt vilka personer som var inblandade i mordet. Rätten har därför kommit fram till att det är ställt utom rimligt tvivel att trion medverkade i mordet på det sätt åklagarna har påstått.

– Utredningen visar att mordet planerades och förbereddes under förhållandevis lång tid. Brottsplanen var också förslagen på så sätt att offret lurades till mordplatsen, där han sköts till döds med sammanlagt fem skott. Med hänsyn till bland annat dessa omständigheter är gärningens straffvärde fängelse på livstid, säger rättens ordförande, rådmannen Daniel Eriksson, i ett uttalande.