Tillat Bengals tablå på Netaji ved R-Day-paraden, oppfordrer BJP-leder Tathagata Roy statsminister Modi

0
102

Senior BJP-leder Tathagata Roy gjorde det klart at forespørselen hans til Modi ikke skal tolkes som å utvide støtten til Trinamool Congress' småpolitikk. (Fil)

Senior BJP-leder Tathagata Roy oppfordret mandag statsminister Narendra Modi til å la Vest-Bengals tablå på Netaji Subhas Chandra Bose delta i Republic Day-paraden i den nasjonale hovedstaden, en dag etter sjefsminister Mamata Banerjee kom med en lignende appell til statsministeren.

Roy gjorde det imidlertid klart at forespørselen hans til Modi ikke skulle tolkes som å utvide støtten til Trinamool Congress’ småpolitikk.

“Min appell til statsministeren: Vennligst tillat Vest-Bengal-tableauet under republikkdagens festligheter. Den inneholder bedriftene til Netaji Subhas Chandra Bose, hvis organisasjon av INA rystet britenes tro på deres hær og fremskyndet deres utgang.@narendramodi” han tvitret.

https://platform.twitter.com/widgets.js

https://images.indianexpress.com/2020 /08/1×1.png

“Senteret hadde for første gang startet feiringen av Netaji Subhas Chandra Boses fødselsfortelling som Parakram Diwas. Feiringen av republikkens dag vil nå begynne hvert år fra 23. januar i stedet for 24. Så la ingen statlige myndigheter kreve æren for å huske Netaji!@narendramodi,” den tidligere guvernøren i Tripura, sa.

https://platform.twitter.com/widgets.js

Banerjee uttrykte sjokk over senterets beslutning om å ekskludere Vest-Bengals tablå, som skulle fremheve bidrag fra den legendariske frihetskjemperen på hans 125-års jubileum, fra den kommende Republic Day Parade i Delhi, skrev Banerjee søndag. til statsministeren og oppfordret ham til å revurdere avgjørelsen.

“Jeg har blitt dypt sjokkert og såret over beslutningen fra regjeringen i India om å brått ekskludere det foreslåtte tablået til regjeringen i Vest-Bengal fra den påfølgende republikkdagsparaden. Det er enda mer forvirrende for oss at tablået ble avvist uten å tildele noen grunner eller begrunnelser,” sa Banerjee i et to-siders brev til Modi.

Les også |Forklart: Hvordan republikkdagens tablåer utformes og velges

Da politiske kretser brøt sammen med Roy som et ekko av Bengal CM, sa senior BJP-lederen sin appell til Modi var bare for å fremheve bidraget til Netaji og andre frihetskjempere.

“Ganske mange virker oppøvde at jeg har appellert til statsministeren for å inkludere Vest-Bengal-tableauet på republikkdagen. Dette er kun for å vise frem bidraget til Netaji og frihetskjemperne i det udelte Bengal.

https://platform.twitter.com/widgets.js

For ikke å støtte TMC’s småpolitikk@narendramodi,” la Roy til, som har slått ut mot BJP’s ledere i Vest-Bengal ved mange anledninger siden valgkampen i delstaten.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.