Storbritannien: Högsta inflationen på 30 år

0
90

Storbritanniens inflation i december var 5,4 procent i årstakt, vilket är det högsta utfallet sedan mars 1992 skriver CNBC. Det är högre än Reuters konsensusestimat på 5,2 procent. KPI mätt i månadstakt var 0,5 procent. I december höjde Bank of England styrräntan till 0,25 procent. Enligt CNBC tror marknaden att centralbanken kan komma att höja räntan ännu en gång på mötet som sker 3 februari. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger Sveriges bästa bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Omnis läsare erbjuds nu att läsa Omni Ekonomi gratis i vinter (två månader, värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.