Stockholmsbörsen tappade – gaming bland vinnarna

0
72

Stockholmsbörsen inledde onsdagen på minus, repade sig rejält och föll sedan tillbaka. Vid stängning var utvecklingen:

• OMXSPI: +0,6%
• OMXS30: +0,4%

Bland storbolagen steg Boliden och Kinnevik mest, drygt 3 procent, medan Autoliv, SKF och Nordea stängde i botten med nedgångar på närmare 2 procent. Riskkapitalbolaget EQT har släppt sitt bokslut för 2021. Aktien backade 1 procent. Även spelutvecklaren Mag interactive släppte rapport under morgon, aktien föll 14 procent. Utanför nyhets- och rapportflödet fortsatte gamingaktierna att stiga i spåren av Mictosofts jätteköp av Activision Blizzard – i vad bedömare tror kan bli startskottet på en ny innehållskamp, skriver Direkt. Stillfront steg 5 procent och Paradox 2 procent. New York-börserna i går
S&P 500: −1,8%
Nasdaq: −2,6%
Dow Jones: −1,5% Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger Sveriges bästa bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Omnis läsare erbjuds nu att läsa Omni Ekonomi gratis i vinter (två månader, värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.