Statsminister Modi: Beste tiden å investere i India, multilaterale institusjoner trenger reformer

0
72

PM Narendra Modi

Siterer ulike reformtiltak tatt av regjeringen, for eksempel fjerning av retrospektiv beskatning, reduksjon i overholdelseskrav > og forenkling av strukturen for selskapsskattesatsen, la statsminister Narendra Modi mandag fram en sterk pitch for India som investeringsdestinasjon og sa at dette er «den beste tiden» å investere i landet.

Modi sa til World Economic Forums online-toppmøte i Davos Agenda 2022, og sa at India er forpliktet til å være en pålitelig partner i den globale forsyningskjeden, og redder utallige liv ved å sende medisiner og Covid-vaksiner til flere land.

Han fremhevet Indias “flerspråklige” og “flerkulturelle miljø”, som han sa var en kilde til “stor makt, ikke bare til India, men for hele verden”.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Modi ønsket verden velkommen til å investere i India, og sa: «I dag har India det tredje største antallet enhjørningeri verden. Det er registrert over 10 000 oppstartsbedrifter det siste halvåret. India fremmer Ease of Doing Business, og minimerer statlig inngripen. India har gjort det til det mest konkurransedyktige i verden ved å forenkle og redusere selskapsskattesatsene. Bare det siste året har vi redusert mer enn 25 000 samsvar. Entreprenørskapsånden, som har kapasitet til å ta i bruk ny teknologi i indianere, kan gi ny energi til hver av våre globale partnere. Det er derfor dette er den beste tiden å investere i India.»

Samtidig understreket statsministeren at det er behov for kollektiv og synkronisert handling for å håndtere spørsmål som klimaendringer, inflasjon og forsyningskjedeavbrudd. Han understreket behovet for samordnet handling mot kryptovaluta og en diskusjon om multilaterale byråers evne til å takle nye utfordringer.

“Utfordringene vi har stått overfor øker også. For å motvirke disse, er det behov for kollektiv og synkronisert handling fra hvert land, alle globale byråer. Disse forsyningskjedeavbruddene, inflasjonen og klimaendringene er eksempler på disse. Et annet eksempel er kryptovaluta. Den typen teknologi som er knyttet til det, beslutningene som tas av et enkelt land, vil være utilstrekkelige til å håndtere utfordringene. Vi må ha en lignende tankegang,» sa han.

Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

I denne sammenhengen ba Modi om en diskusjon om rollen til multilaterale byråer i å takle slike nye problemer.

“Men ser på det globale scenariet i dag, er spørsmålet om multilaterale organisasjoner er klare til å håndtere den nye verdensordenen og nye utfordringer, er det potensialet igjen? Da disse institusjonene ble dannet, var situasjonen en annen. I dag er omstendighetene annerledes. Derfor er det ethvert demokratisk lands ansvar å legge vekt på reformer i disse institusjonene slik at de kan settes i stand til å møte nåtidens og fremtidens utfordringer,” sa han.

Med henvisning til India, statsministeren sa politikkutforming er fokusert på behov for de neste 25 årene for et «rent og grønt” samt “bærekraftig og pålitelig” vekst.

Når han snakket lenge om Covid og Indias rolle i å takle pandemien, sa han at landet “takler nok en bølge av korona med forsiktighet og årvåkenhet”.

Les også. |Vibrerende Gujarat: Et toppmøte dempet

«Samtidig går India også videre på det økonomiske feltet med mange lovende resultater. India er også glade for å markere 75 år med sin uavhengighet, og India er også full av selvtillit til å gi 160 millioner korona-vaksinedoser på bare ett år, sa han.

«Et sterkt demokrati som India har gitt hele verden en vakker gave, en bukett av håp. I denne buketten har vi indianere en urokkelig tillit til demokratiet; i denne buketten er teknologien som vil styrke det 21. århundre der; i denne buketten er det temperamentet til oss indianere, talentet til oss indianere. Det flerspråklige, flerkulturelle miljøet vi indianere lever i er en stormakt ikke bare for India, men for hele verden. Denne styrken lærer ikke bare å tenke selv i krisetider, men også å jobbe i menneskehetens interesse,” sa Modi.

“I denne koronatiden har vi sett hvordan India, etter visjonen om ‘One Earth, One Health’, redder tusenvis av liv ved å gi nødvendige medisiner, vaksiner til mange land. I dag er India verdens tredje største farmasiprodusent, apotek i verden. I dag er India et av de landene i verden hvor helsepersonell, hvor leger vinner tilliten til alle med sin følsomhet og ekspertise,” sa han.

Også i fjor, mens han tok opp Davos-dialogen via videokonferanser i januar, hadde Modi snakket lenge om pandemien, og sa at India lyktes med å takle pandemien og reddet millioner av liv til tross for alvorlige spådommer. To måneder senere sto landet overfor en ødeleggende andre bølge.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd