Smriti Irani: «Tidligere var det monologer, nå er det en stemme som snakker tilbake»

0
87

Unionsminister for kvinner og barns utvikling, Smriti Irani

På den nylige e.Adda, unionsminister for kvinner og barns utvikling, talte Smriti Irani om lovforslaget om å heve den lovlige ekteskapsalderen for kvinner i India, polarisering i samfunnet og å bli forfatter med Lal Salaam.

Om hennes UP-erfaring og den politiske situasjonen i staten

Jeg tror de som er kjent med politikken og mekanismene for hvordan sosialt UP har utviklet seg gjennom årene, kan sikre deg en BJP-seier i det kommende forsamlingsvalget. Min bestefar er fra Moradabad, så minnene mine fra staten er mange. Men mine politiske minner er også tydelige. Jeg har hatt det privilegium å tjene Lok Sabha-valgkretsen i Amethi. Jeg konkurrerte fra Amethi i 2014 med bare 20 til 25 dager å konkurrere. BJP hadde aldri fått mer enn 30 000 stemmer. Men på disse 20-25 dagene var overgangen vår fra 30 000 stemmer til tre lakh stemmer. For meg betydde det som om det var folk som ventet på forandring. Jeg er takknemlig for at partiet mitt vurderte meg igjen som en kandidat fra Amethi, og vi kunne bringe seier til partiet der.

Om eskalerende polarisering i kampanjen i UP.

Jeg vet ikke hvorfor du ikke ser polarisering når Samajwadi-partiets leder snakker om å se Lord Krishna i drømmene sine. Hvorfor du ikke ser polarisering når du har fru Vadra til å gå og vise respekt i en moske. Jeg skjønner ikke hvorfor du ikke ser polarisering når herr Gandhi har på seg en jakke over frakken. Hvorfor stilles hån av polarisering eller spørsmålet bare til en BJP-leder? Grunnlaget som UP-valget utkjempes på er utviklingsspørsmålet.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Om polarisering kan overdøve andre problemer

Jeg tror ikke noe vil avlede fra spørsmålet om utvikling. Nylig var sjefsministeren i min valgkrets, og vi snakket om infrastruktur, som aldri ble bygget i en valgkrets som så Gandhi-familien i 50 år. Familien hadde blitt venn med alle politiske organisasjoner i UP – Samajwadi-partiet og BSP var ekstremt nære Gandhi-familien og de var en del av en koalisjonsregjering. Men å holde fruktene av utvikling borte fra folk er noe som er et spørsmål om samtale blant innbyggerne. Jeg tror ikke du kan nekte for at dette valget handler like mye om utvikling som det handler om den dårlige arven fra styresett med hensyn til Samajwadi-partiet eller Kongresspartiet.

Les også |Smriti Irani: 'Kvinner, uansett av religion, nektet verdighet på sosiale medier' ​​

På politiske partier som i økende grad ser på kvinner som en stemmebank

Kvinner som stemmebanker har bare blitt vurdert av de som plutselig har oppdaget at kvinner har vært mer enn aggressive om sine politiske meninger, eller for det saken, deres stemme. Det har vært oppmuntrende å se en statsminister som setter kvinners agenda på toppen av sine prioriteringer når det gjelder styresett.

Om kvinner stemmer uavhengig av hvordan familiene deres gjør det.

Man kan ikke se bort fra at det har vært segmenter i samfunnet vårt hvor kvinner har blitt tvunget til å stemme på en bestemt måte. Men jeg tror dette nye India handler om at kvinner forstår deres rett til å velge politiske partier på grunnlag av utvikling.

Om å heve ekteskapsalderen for kvinner fra 18 til 21 år< /h2>

Da jeg introduserte endringsforslaget til forbudet mot barneekteskap, da jeg snakket om behovet for at kvinner skal ha like rettigheter som menn til å inngå ekteskap i en alder av 21 år, var det støtte fra hele nasjonen, fra kvinner i alle samfunn og alle religioner. De eneste som ikke sa var mennene som var i det huset og laget den støyen. Jeg tror at når det kommer til slike spørsmål, har vi sett kvinner samles.

Les også |Lovforslaget om å øke kvinners ekteskapsalder søker å overstyre lover på tvers av tro, sendt til panel

Om kritikk av at Bill foreslår å kriminalisere en stor del av ekteskap

Jeg tror det er et av de største ryktene som har blitt spredt. De som forsøker å frata kvinner stemmeretten med hensyn til retten til likestilling, er de som formidler denne usannheten… Det faktum at kvinner og menn etter 75 år med vårt lands uavhengighet ikke fikk inngå ekteskap på samme alder, er et spørsmål om dyp beklagelse. Det er grunnen til at da jeg gikk til salen for å innføre det endringsforslaget, gjorde jeg det i den tro, og jeg gjør det igjen i dag, at det er retten til likhet som manifesterer seg gjennom endringsforslaget.

Om målretting av muslimske kvinner via apper

Kvinner, uavhengig av religion, har blitt nektet sin verdighet på sosiale medieplattformer. Jeg er takknemlig for at politiet etterforsker denne saken. Jeg er helt sikker på at de som er skyldige vil bli straffet… Men blir kvinner eksplisitt objektivisert bare gjennom én app? Nei. Da jeg kom til denne samtalen, hadde jeg en verdensmester, Ms (Saina) Nehwal, som ble fornedret for sin politiske posisjon av en såkalt populær skuespiller, en mann som ville ha visst bedre. Så jeg tror vi må se helhetlig på problemet.

Les også |'Happening all again… ukjente menn diskuterer, auksjonerer oss'

Om boken hennes Lal Salaam gjenspeiler et skifte av politisk fokus om naxalisme

Jeg så ikke på boken fra et politisk prisme i det hele tatt, og spesielt ikke med tanke på overgangen som du så beskrevet i dag mellom Manmohan Singh og statsminister Modi. Jeg tror at boken har stammet fra en politisk TV-debatt for et tiår siden, der en av paneldeltakerne var svært off-handish om paramilitære styrker som møtte en grufull død under et Naxal-angrep. For meg stammet raseriet fra nonsjalansen som det ble snakket om livene til våre paramilitære styrker med.

Om den økende polariseringen i samfunnet

Jeg tror nå det er en stemme som snakker tilbake. Tidligere var det stemmer som var i monologer. Jeg tror det er det som har forvirret mange. Det var mange som trodde at de er symbolet på intelligens, nå blir de utfordret.

De som innser at skarpheten i polariteten du snakker om kan reduseres hvis alle venter eller ønsker å gi en hør, jeg tror det er da samtaler kan begynne. Feiringen av et ekte demokrati er at vi kan komme sammen, bli en del av en samtale, uavhengig av ideologier. Feiring av et demokrati er når vi alle er enige om å være uenige.

Om hvordan vennene hennes utenfor politikken ser på henne i dag

Det er ekstremt viktig for meg som menneske å ha samtaler med mennesker fra alle samfunnslag. Når jeg tilbrakte to perioder i Rajya Sabha, ville jeg ha like mange muligheter til å snakke med D Raja, som jeg ville hatt med Rajeev, som var en Kerala-politiker fra venstresiden, og med Jairam Ramesh, Mallikarjun Kharge eller Anand Sharma. Når vi kommer sammen under grunnloven, spesielt i parlamentet, er vår sak bare én, og det er India. For meg spiller det ingen rolle hva din ideologi er, så lenge du er respektfull i din uenighet og du respekterer min grunnlov og mitt land.

***

Sudarshan Suchi
administrerende direktør, Redd Barna, India

Gi at 40 prosent av befolkningen vår er ungdommen, kan vi se etter et budsjett med en dedikert seksjon for barn? Kan vi forvente at regjeringen kommer med et dedikert departement for barnevern?

Det som må sies er at når vi tjener barnas sak, begrenser vi det kun til avdelingen for kvinner og barns utvikling? Når vi snakker om beskyttelse av barn, ser vi et partnerskap mellom departementet for kvinner og barns utvikling og innenriksdepartementet og statlige myndigheter. Når vi ser på barn i stammebeltene, jobber vi aktivt med stammedepartementet. Når vi ser på barn med nedsatt funksjonsevne, samarbeider vi med Sosialjustis- og myndiggjøringsdepartementet. Når vi ser på barn fra nordøst, styrkes vårt engasjement med avdelingen til DoNER. Når vi ser på barn fra et helseperspektiv, er det mange flaggskipordninger som nå er sentralisert i Helsedepartementet.

Med hensyn til budsjettet, selv om Kvinne- og barnedepartementet har et budsjett som svinger opp til Rs 23 000 crore, må man også vurdere budsjettene til andre slike departementer som like godt tjener barnas sak i landet vårt.

RC Soni
India Advisor, World Economic Forum

Det er en UNESCO-rapport, en undersøkelse som sier at 47 millioner barn i India dropper ut av ungdomsskolen og de fleste av dem er jenter. Hva gjør du på denne fronten?

Jeg tror at tallene skal revideres gitt at regjeringen i India nå får UDISE-tall fra delstatsmyndighetene. Når det gjelder frafallet av jenter i skolesystemet, er det to vertikaler som disse dataene er trukket inn under – den ene under skoleavdelingen, den andre under anganwadi-systemet der GoI nå gir støtte til jenter som dropper ut i anganwadi systemet og den bestemmelsen innebærer faktisk at vi matcher disse dataene. Det er et datagap på ni lakh kvinner, som nå i samarbeid med stater er rettet opp. Så dataene kan være datert så langt UNESCO-rapporten går. Dette er en rapport fra 2016, som MHRD ikke støttet fullt ut.

Man må imidlertid være enig i at overgangen til unge kvinner fra skoler til høyere utdanningsinstitusjoner fortsatt er en utfordring. Mer så når det gjelder tekniske og teknologiske institusjoner. En av utfordringene kommer av at flere jenter ikke er tilbøyelige til STEM-fag fordi de ikke har fått den uttalte støtten i skolen.

Vår intensjon må være å spre eierskapet til teknologi til flere kvinneledede bedrifter. Selv når det gjelder akademiske ansettelser, ser du svært få kvinner som leder institusjoner. Som utdanningsminister hadde jeg det privilegium å utnevne den første kvinnen noensinne til å lede IIT-rådet, Tessy Thomas, som nå leder DRDO. Jeg sørget også for at de fleste NIT-ene ble ledet av dem.

Suvir Saran
Kokk, forfatter og ekspressspaltist

Can en kvinne så elskverdig og sjenerøs som du egentlig er det folk kaller konservativ?

Hva er en konservativ? Statsministeren ga rett til medisinsk avbrudd av svangerskapet inntil 24 uker for kvinner. Dette er en sak som i USA uttales som en liberal sak. Det fantes ingen strukturert administrativ protokoll for surrogati i vårt land. Det er Modi-regjeringen som har laget lovverk som beskytter rettighetene til kvinner, barn og familier under surrogati. Det er statsministeren som, som en del av en nasjonalistisk regjering, økte fødselspermisjonen til 26 uker. Disse spørsmålene antas normalt å være liberale spørsmål. Så hvordan ser jeg på meg selv? Jeg ser på meg selv som en humanist og en nasjonalist.

Pankaj Chadha
Administrerende direktør, Jyoti Steel

Med tanke på det du har uttalt om utviklingsfremgangen i UP, er det i lys av den tredje bølgen behov for å ha en slik overdrive i UP-valget av BJP ?

Selv de problemene jeg har merket i dag, kan noen si at jeg har vært på en overdrive med å snakke om min regjerings prestasjoner. Hvis det er mitt ønske å uttrykke det gode arbeidet som er gjort, så gir det demokratiske oppsettet vi er en del av oss den retten. Jeg forstår at den andre siden ikke har gjort så mye, og derfor ikke kan snakke mye om problemer med dødlås, men det er en grunn til bekymring begrenset til dem. Når det gjelder partiet mitt, er jeg ekstremt stolt over at partiet mitt kunne gjøre så mye arbeid at vi snakker så mye om det.

Monal Kabra
Grunnlegger , Solar Desk

Hvordan balanserte du barn og en krevende karriere? Hvilke initiativer ville du ha tatt da og nå for bedre infrastruktur for barnepass?

Jeg jobbet som profesjonell da det var en kongressregjering ved senteret og hadde ingen forhåpninger om å få noen støtte. Denne regjeringen har erklært 26 ukers fødselspermisjon. Pradhan Mantri Matru Vandana Yojana sørger for tap av lønn når en kvinne trenger å bli inokulert under graviditet. Institusjonelle leveranser har gått opp. Behovet for å gi mandat til en barnehage på arbeidsplasser blir uttalt av denne regjeringen. Arbeidsreglene som ble forenklet taler for denne typen rettigheter. Tilgang til gode transportsystemer under Nirbhaya-fondet har blitt støttet av GoI. Vi har kvinnehjelp på tvers av alle politistasjoner. Når det gjelder hvordan jeg klarte meg mellom barn og jobb, lukter det spørsmålet i seg selv av kjønnsubalanse.

Dr Antony Kollannur
Independent Monitor, National Health Mission, Indias regjering

Det finnes ikke noe system for psykososial stimulering for 0-3 års alder ved ICDS. Hva er planen din for det samme?

Departementet ser i samarbeid med Kunnskapsdepartementet på en ny modul under småbarnsopplæringen, som er et behov i anganwadi-systemet. Vi samarbeider med NCERT. Vi har også bedt interessenter om å gi sine innspill. Når du snakker om psykososial rådgivning, spesielt for barn, i samarbeid med NIMHANS, startet vi for et år siden en veiledningsprosess på tvers av alle barnevernsinstitusjoner, for å sikre at pliktbærere i slike institusjoner har tilgang til psykososial rådgivning. Under prosjektet kalt SAMVAD har vi gitt støtte til over én lakh slike saker under regi av NIMHANS. Vi håper å utvide disse tjenestene.

***

HURTIGE SPØRSMÅL

Sony og Zee fusjonerer. Bra eller dårlig for innholdsskapere?
Jeg ville holdt meg utenfor riket fordi jeg er i en posisjon der jeg styrer visse aspekter. Jeg tror innholdsskapere støttes mest når det skjer demokratisering av virkemidler.

HRD og Women and Child Development, som er din favoritt?

Begge deler.< /p>

Tulsi i Kyunki Saas Bhi Kabhi Bahu Thi eller Sita i Ramayan, hvilken er din mest verdsatte rolle?

Begge. I Ramayan fikk jeg muligheten til å jobbe med BR Chopra, Yash Chopra og Ravi Chopra.

Den ene leksjonen Indias favorittbahu vil gi en annen?

Sørg for at du lever lykkelig og gi lik respekt til partneren din; sørg for at du har det godt.

Hva er noe du er stolt av å gjøre og som du føler var uferdig eller ikke ble gjort slik du ønsket?

Jeg lever et liv uten å angre. Når det gjelder prestasjoner, har jeg vakre barn, og for meg er de kjennetegnet på suksessen min.

Prestasjon og anger som mor?

Nei angrer. Når det gjelder prestasjoner, har jeg to barn som har vist seg å være fantastiske mennesker.

Prestasjon og anger som skuespiller?

Ingen. Jeg har gjort TV, teater og film. Så det er ikke et rike, når det gjelder mediebransjen, som jeg ikke har vært en del av, inkludert rapportering til valg for Zee. Jeg jobbet også for Jain TV.

Den eneste prestasjonen som ligger ditt hjerte nærmest som politiker.

Statsministeren var mer enn snill å stole på vår kapasitet innen tekstiler. Et land som aldri produserte et eneste stykke PPE-drakt, klarte vi, fra mars til mai, å bli verdens nest største eksportør av PPE.

Du nevnte ikke Amethi i dette.< /strong>

Amethi for meg er ikke bare politikk; det er en livsprosess. Jeg ser på det som en reise med menneskene jeg bryr meg om. Jeg ser på det som en del av min personlige reise.

Noe du kunne tenke deg å gjøre om eller mislyktes i løpet av din politiske karriere?

Jeg tror vi totalt sett er mennesker som er en assimilering av våre suksesser og fiaskoer. Jeg er her i dag uavhengig av mine feil og suksesser.

Eminente gjester som deltok i e.Adda inkluderer Mannika Chopra, administrerende redaktør, Council for Social Development; Jaya Jaitly, grunnlegger og president, Dastkari Haat Samiti; Kirit Parikh, styreleder, IRADe; Krishan Kant Rathi, MD, First Bridge Fund Managers; Atul Choksey, styreleder, Apcotex Industries; Poonam Dabas, Executive Editor, Center for Media and Strategic Studies; Ajai Kumar, direktør, Indiabulls AMC; Pankaj Satija, MD, Tata Steel Mining; Urvashi Butalia, direktør, Zubaan Books; K Sudarshan, administrerende direktør, EMA Partners India; Sevanti Ninan, spaltist, The Telegraph India; Meenakshi Gopinath, styreleder, Senter for politikkforskning; Vivek Jain, administrerende direktør, DCW; Mridul Shah, administrerende direktør, Aamara Capital

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.