Sanktioner mot påstådda terrorfinansiärer i Libanon

0
71

USA inför ytterligare sanktioner mot libanesiska företag, skriver Al Jazeera. Bidenadministrationen anklagar tre affärsmän i Libanon för att finansiellt underlätta för det shiaislamistiska Hizbollah-partiet, som USA har terrorklassat. Hizbollah har i sin tur anklagat USA för att förvärra krisen i landet genom just sanktioner. Libanon befinner sig i den djupaste ekonomiska krisen sedan inbördeskriget 1975–1990. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger Sveriges bästa bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Omnis läsare erbjuds nu att läsa Omni Ekonomi gratis i vinter (två månader, värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.