Paritet med ELSS-midler: IBA-flaggermus for å kutte skattefri FD-periode til 3 år

0
74

AMFI har bedt regjeringen om å tillate innføring av gjeldsbundet spareordning med skattefordeler på linje med 5-års bankinnskudd.

I forkant av unionsbudsjettet har bankene presset på for å senke varigheten av faste innskudd (FD) fra fem år til tre år for å benytte seg av skattefordeler som er aktuelt for aksjefondsprodukter som aksjerelatert spareordning (ELSS).< /p>

På den annen side har Association of Mutual Funds in India (AMFI) bedt regjeringen om å tillate innføring av gjeldsrelatert spareordning (DLSS) med skattefordeler på linje med femårige bankinnskudd .

I sitt forhåndsbudsjettforslag til regjeringen sa Indian Banks' Association (IBA), det øverste organet av banker i India, at den femårige FD har blitt mindre attraktiv. Fra nå av er skattelettelsen tilgjengelig på 5-årige skattebesparende FD-ordninger til banker. En innskyter kan kreve skattefradrag ved å investere penger i en femårig FD-ordning i henhold til § 80C i IT-loven, 1961.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

«Sammenlignet med andre finansielle produkter (som ELSS) som er tilgjengelige i markedet, har skattesparende fast innskudd (FD) blitt mindre attraktivt, og dersom bindingstiden reduseres, vil dette gjøre produktet mer attraktivt og gi mer midler til bankene», sa IBA i et forhåndsbudsjettforslag som ble sendt til regjeringen. Bindingstiden bør reduseres til tre år fra de eksisterende fem årene, sa IBA. ELSS-fond kommer med en bindingstid på 3 år.

I mellomtiden har AMFI foreslått at aksjefond skal få lov til å innføre rimelige, skattefritaksbundne DLSS med lavere risiko på linje med ELSS.

I sine budsjettforslag for 2022-23 til Finansdepartementet sa AMFI at investeringer på opptil 1,5 lakh Rs under DLSS burde være kvalifisert for skattefordel, med forbehold om en bindingstid på fem år, som i tilfellet med skattesparende bank. faste innskudd.

Den ba også regjeringen om å bringe ensartethet i beskatning av børsnoterte gjeldspapirer og gjelds-MF-er og bringe likeverdig skattebehandling mellom MF-er og unit-linked forsikringsplaner (ULIPs). Både MF-er og ULIP-er investerer i verdipapirer. For øyeblikket kvalifiserer ELSS for skattefordeler i henhold til § 80 CCC i inntektsskatteloven for en investeringsgrense på opptil Rs 1,5 lakh i et regnskapsår.

Den har foreslått å senke minimumsbeholdningsperioden for LTCG-formål i tilfelle av gull- og sølv-ETF-er fra tre år til ett år.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste forretningsnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd