Microsoft brengt fix uit voor kapotte VPN's op Windows 10 en 11

0
133
PowerART/Shutterstock.com

Patch dinsdagen zijn spannend omdat Microsoft al die zeurende kleine problemen en beveiligingsproblemen oplost die zijn opgedoken. Soms gaan dingen echter zijwaarts, wat onlangs gebeurde, omdat een Windows-patch ervoor zorgde dat sommige typen VPN's niet meer werkten.

GERELATEERDWat is Patch Tuesday voor Windows en wanneer is het?

Nadat Microsoft de laatste updateronde voor Patch Tuesday had uitgebracht, mislukten IPSEC IKE- en L2TP VPN-verbindingen voor veel gebruikers. Dit was met name problematisch voor bedrijven die op deze verbindingen vertrouwden voor externe werknemers om toegang te krijgen tot privésystemen.

De documentatie van Microsoft loste het probleem op: “Na installatie van KB5009566 kunnen IP-beveiligingsverbindingen (IPSEC) die een leveranciers-ID bevatten, mislukken. VPN-verbindingen die gebruikmaken van Layer 2 Tunneling Protocol (L2TP) of IP-beveiliging Internet Key Exchange (IPSEC IKE) kunnen ook worden beïnvloed.”

GERELATEERDVPN-mythen ontkracht: wat VPN's wel en niet kunnen doen

Windows’ ingebouwde VPN werd het meest getroffen, maar sommige gebruikers meldden problemen met VPN-software van derden die ook IPSEC IKE- en L2TP-verbindingen gebruikte.

Gelukkig werd het probleem opgelost met een out-of- band-update met het label KB5010795, die nu beschikbaar is voor Windows 11, Windows 10, Windows Server 2022, Windows Server 2019 en Windows Server 2016. Als u problemen ondervindt met uw IPSEC IKE en L2TP VPN, moet u updaten Windows om het probleem op te lossen.

GERELATEERD: Microsoft lost binnenkort de HDR-kleurproblemen van Windows 11 op

LEES VOLGENDE

  • › Nee, iPhones zijn niet duurder dan Android-telefoons
  • › 6 tips om Microsoft Excel-diagrammen te maken die opvallen
  • › Wat doet “BB” Gemiddeld, en hoe gebruik ik het?
  • › Hoe u meer Ethernet-poorten aan uw router kunt toevoegen
  • › Hoe u de oplaadpoort van uw iPhone schoonmaakt
  • › Stop met het afsluiten van uw Windows-pc