M: ”Djupt misstänksam – klart det förs anteckningar”

0
126

Misstänksamheten och kritiken mot regeringen växer sedan Coronakommissionen nekats tillgång till dokumentation som rör pandemihanteringen, skriver Expressen. Tobias Billström, gruppledare för Moderaterna, hävdar att S valt att inte lämna ut protokollen eftersom de vill skydda det egna partiet. Han uppmanar statsminister Magdalena Andersson att kräva att tjänstemännen delar alla minnesanteckningar från de aktuella mötena. – Jag är djupt misstänksam mot att det inte skulle finnas anteckningar. Den här gruppen sitter inte bara och dricker kaffe. De för överläggning och det är klart att det förs anteckningar. Det vore otroligt märkligt annars, säger han. Påståendena avfärdas bestämt av regeringen. Socialminister Lena Hallengren (S) skriver i en kommentar till tidningen att Gruppen för strategisk samordning, GSS, inte är ett beslutsorgan och därför inte för protokoll samt att det är upp till varje enskild tjänsteman om de vill anteckna.