Just nu: Pressad Johnson frågas ut i parlamentet – partikamrat byter till Labour

0
144

Just nu hålls en frågestund med premiärminister Boris Johnson i det brittiska underhuset. Johnson är hårt pressad av flera avslöjanden om fester i Downing Street under lockdown, och intensiva rykten florerar om att en misstroendeomröstning är nära förestående. För att så ska ske krävs att 54 parlamentariker från hans eget parti ställer sig bakom kravet. Premiärministern fick direkt frågan om han planerar att avgå, men svarade då nej. Strax före utfrågningen meddelade Christian Wakeford, ledamot i underhuset för Konservativa partiet, att han bytt parti till Labour. ”Tyvärr har både du och Konservativa partiet i sin helhet visat sig oförmögna att erbjuda Storbritannien det ledarskap som landet förtjänar”, skriver han i ett brev till Johnson.