Hva er mikroblogging og hvilke plattformer er best?

0
81

Med synkende oppmerksomhetsspenn og en stadig mer hektisk livsstil, har mikroblogging kommet på moten. Hvis du ønsker å begynne med mikroblogging selv, er dette bare veiledningen for deg. 

Hva er mikroblogging? Hvordan skriver du en? Hvilke er noen gode plattformer for det? Vi vil svare på alle disse spørsmålene i denne artikkelen.

Innholdsfortegnelse

  Hva er mikroblogging?

  Enkelt sagt er mikroblogging en mer kortfattet form for blogging. Mens tradisjonelle blogger kan – og gjør – tar tusenvis av ord for å gi en detaljert oversikt over et emne, er mikroblogger ment å være korte.

  Nøyaktige ordbegrensninger avhenger av plattformen som brukes, men et enkelt innlegg vanligvis strekker seg ikke utover et par avsnitt på det meste. Tanken er ikke å ta et dypdykk, men å skrive noe kort og delbart.

  Naturligvis gir denne begrensningen på innholdets størrelse opphav til inkludering av multimedia. Mikroblogging gjør sjenerøs bruk av bilder og videoer, med noen plattformer som nesten utelukkende er dedikert til multimedieblogger.

  Hva er de beste plattformene for mikroblogging?

  Tradisjonell blogging foregår på alle slags plattformer, fra tredjepartsnettverk som Facebook og Medium til private blogger bygget ved hjelp av WordPress eller Wix. Når det gjelder mikroblogging, er imidlertid listen over gode alternativer langt mindre. Her er de fire beste plattformene for mikroblogging.

  1. Twitter

  Twitter er kanskje den mest restriktive, og likevel den mest populære mikrobloggplattformen der ute. Med bare 280 tegn tillatt i et innlegg, er GIF-er og videoer vanligvis inkludert.

  < /figur>

  Plattformen spesialiserer seg på fengende uttalelser som kan fange publikums oppmerksomhet – enten ved å være relaterbare eller kontroversielle. Den lille tegngrensen betyr også at det tar svært kort tid å legge ut en tweet (som er hva et innlegg på Twitter kalles), noe som gjør det populært blant både kjendiser og nettbrukere.

  Twitter er ideelt for deling tankene dine høyt eller holde deg oppdatert på trender. Mange bedrifter bruker den til å dele oppdateringer om produktene sine, noe som gjør den til et viktig verktøy for samfunnsbygging. Med en god tweetingstrategi kan det være enkelt å samle følgere raskt.

  2. Tumblr

  Teknisk sett er ikke Tumblr så forskjellig fra Twitter. Den primære forskjellen er typen fellesskap som er involvert i det.

  Der Twitter er et arnested for korte og raske one-liners med liten eller ingen kontekst, er Tumblr en grobunn for kreative ideer. Innholdet er sterkt favorisert av artister, og innholdet er mer skjevt mot det visuelle enn tekst, selv om skrevne blogger også er populære.

  Faktisk kommer ikke Tumblr med en tegngrense. Du kan skrive blogginnlegg som varierer i tusenvis av ord hvis du vil, inkludert et hvilket som helst antall bilder eller lenker i den. Selv om dette kan virke motintuitivt for et mikrobloggnettsted, går ikke de fleste innlegg så langt.

  For det meste er Tumblr mikrobloggnettstedet for bilder og kunstverk, der kreative kan dele verkene sine og opprett en fanfølger.

  3. Instagram

  Instagram? Er ikke appen bare for deling av bilder og videoer?

  Vel, ja og nei. Mens bilder er fokus på plattformen, kan brukere også inkludere lange teksttekster sammen med hvert innlegg. Dessuten handler mikroblogg om å dele tankene dine kort, enten det er med ord eller bilder.

  < /figure>

  Instagrams styrke er det store og levende fellesskapet, som vokser seg sterkere for hver dag som går. I en verden der alle har et digitalkamera integrert i smarttelefonen, er en plattform fokusert på bilder og videoer en klar vinner.

  Enten det er å vise frem en hobby eller bare øve på fotograferingsferdighetene dine, kan Instagram være en flott mikrobloggplattform for visuelle innlegg. Husk imidlertid at Instagram bare kan brukes på mobilapper, siden det ikke finnes skrivebordsklienter for Mac eller Windows. Du kan bare se innlegg på PC ved å bruke løsninger.

  4. Linkedin

  Du kjenner kanskje Linkedin som en sosial medieplattform for profesjonelle, men det er mye mer enn det. Du kan bruke statusoppdateringer til å dele korte innlegg som inneholder bilder og lenker eller publisere hele artikler på plattformen.

  Selv om Linkedin kanskje ikke har så store tall som noen av de mer vanlige mikrobloggplattformene, tilbyr den et mer aktivt fellesskap. Nettverket av studenter og fagfolk er langt mer mottakelig for mer meningsfulle blogger enn på plattformer som Twitter.

  Enda bedre, å utvide rekkevidden din på Linkedin gjennom mikroblogger bidrar til å utvide forbindelsene dine, og øke sjansene dine for å finne din neste arbeidsgiver (eller ansatt).

  Hvordan komme i gang med mikroblogging

  Som med enhver form for sosiale medier, må du først identifisere målene dine og målgruppen din. Hvis du er en artist som ønsker å vise frem ferdighetene dine, for eksempel, er visuelt fokuserte plattformer som Tumblr eller Instagram mer egnet for deg.

  På den annen side, hvis alt du vil er å skyte av korte innlegg som ikke tar for mye arbeid å skrive, så Twitter er plattformen for deg. Det er tilfeldigvis også den mest populære plattformen der ute, så du vil finne mange mennesker å komme i kontakt med.

  Og husk at mikroblogging fungerer annerledes enn tradisjonelle blogger. Det handler ikke bare om å være kortere – du må også være mer engasjerende. Frekvens er spesielt viktig, med noen mikroblogger som legger ut flere ganger om dagen. Gjør liberal bruk av bilder og videoklipp også for å fange oppmerksomhet.